in

Hij stond op het punt om te scheiden en had de moed volledig opgegeven, totdat 1 eenvoudige vraag alles veranderde

Richard Evans is de nummer 1 New York Times en USA Today bestseller auteur van meer dan 25 romans. De schrijver brengt het meeste van zijn tijd door met schrijven en door het land reizen om over zijn boeken te praten, maar terwijl hij zoveel reisde begon zijn relatie met zijn vrouw Kerri te verwateren. Richard kroop onlangs in de pen om het geheim dat zijn huwelijk redde met ons te delen, en het is iets waar we allemaal op zouden moeten letten.

“Mijn oudste dochter Jenna zei me onlangs: “Toen ik klein was, was het mijn grootste vrees dat jij en mama zouden scheiden. Later toen ik 12 jaar was, dacht ik dat dat misschien toch het beste zou zijn, als ik jullie zo dagelijks zag ruzie maken.” Toen lachte ze en zei: “Ik ben zo blij dat alles toch nog goed gekomen is.” Echt jarenlang heb ik met mijn vrouw ruzie gemaakt.

Als ik erop terugkijk, weet ik zelfs niet meer waarom we ooit een stelletje zijn geworden, want onze persoonlijkheden pasten gewoon niet bij elkaar. En hoe langer we gehuwd waren, hoe extremer de verschillen werden. De roem en de rijkdom maakten ons huwelijk er ook niet gemakkelijker op. Eigenlijk versterkte dat onze problemen nog meer. De spanningen tussen ons liepen zo hoog op dat een boektournee echt als een bevrijding kwam. Het leek wel alsof we een zeer hoge prijs voor dit succes moesten betalen. Onze ruzies werden zo regelmatig en vertrouwd dat het nog nauwelijks mogelijk was om van een normale relatie te spreken. We waren constant in de verdediging en bouwden muren rond onze harten. We stonden op het punt om te scheiden en zelfs daarover hadden we woorden.”

Ik was weer eens op tournee toen de spanning hoog opliep. We hadden een zware woordenwisseling aan de telefoon en Keri haakte gewoon in. Ik was alleen, gefrustreerd en kwaad. De emmer was vol. Zo zeer dat ik me echt verheugde op de gedachte van een scheiding, want we konden gewoon niet meer samen zijn. Ik was helemaal kapot. Ik begreep niet waarom het zo stresserend was om met Keri getrouwd te zijn. Diep vanbinnen wist ik dat Keri een goede vrouw was. En ik was ook een goed mens. Waarom kwamen we dan niet met elkaar overeen? Waarom moest ik met iemand getrouwd zijn die zo anders was als ik? Waarom kon ze niet een beetje veranderen? Uiteindelijk zakte ik in de douche van mijn hotelkamer in elkaar en begon te schokken van verdriet.

Toen ik op mijn dieptepunt zat, had ik plotseling een ingeving: “Je kunt ze niet veranderen. Je kunt alleen jezelf veranderen.” De volgende nacht toen ik weer naast Keri lag, had ik een ingeving. Ik wist plotseling wat me te doen stond.

Lees ook  Schrikbarend: Onderzoek toont aan dat kinderen in de buurt van hun moeder 800% vervelender zijn!

De volgende ochtend draaide ik me naar Keri toe en zei: “Hoe kan ik je dag beter maken?”

Keri keek me kwaad aan en zei: “Wat?”

“Hoe kan ik je dag fijner maken?”

“Dat kan je niet”, zei ze. “Waarom vraag je me zoiets?”

“Omdat ik het echt meen”, zei ik. “Ik wil gewoon weten hoe ik je dag fijner kan maken.”

Ze keek me boos aan.

“Je wilt iets doen? Nou, ga dan maar de keuken poetsen.”

Ze wachtte tot ik me kwaad zou maken. In plaats daarvan knikte ik en zei ik: “Oké.”

Ik stond op en begon de keuken schoon te maken.”

“En de volgende dag vroeg ik haar opnieuw. “Hoe kan ik je dag aangenamer maken?”

Haar ogen werden opnieuw enger en ze zei: “Ga de garage maar opruimen.”

Ik ademde diep in. Ik had nog een zware dag voor de boeg en toch gaf ze me deze opdracht. Ik was van plan om haar dit voor te werpen.

In plaats daarvan zei ik: “Oké.” Ik stond op en ruimde 2 uur lang de garage op. Keri wist niet wat ze hiervan moest denken. Toen brak de volgende dag aan.

“Hoe kan ik dag aangenamer maken?”

“Helemaal niet!” zei ze. “Je kunt niets doen. Houd alsjeblieft op dat steeds te vragen.” “Het spijt me”, zei ik, “maar dat kan ik niet.”

Het is een belofte die ik mezelf deed. “Hoe kan ik je dag aangenamer maken?” – “Waarom vraag je me dat?” – “Omdat je belangrijk voor me bent. En ons huwelijk ook.”

En de volgende ochtend vroeg ik het haar opnieuw. En de volgende dag ook. En die daarop ook. Vervolgens, na de tweede week, vond er een mirakel plaats: Ik stelde Keri de vraag en haar ogen vulden zich met tranen. Toen stortte ze huilend in elkaar. Toen ze terug kon praten, zei ze me: “Houd alsjeblieft op met dat te vragen. Jij bent niet het probleem. Ik ben het. Het is moeilijk om met mij te leven. Ik heb geen idee waarom je bij me blijft.”

Voorzichtig tilde ik haar kin op zodat ze mijn ogen zag. “Omdat ik van je hou”, zei ik haar. “Hoe kan ik je dag aangenamer maken?” “Ik zal het jou vragen”, zei ze. “Dat mag je doen, maar niet nu,” antwoordde ik. “Nu op dit moment ben ik het die moet veranderen. Je moet weten hoeveel je voor mij betekent.” Ze legde haar hoofd op mijn borst en zei: “Het spijt me dat ik zo gemeen ben. Ik hou van je,” zei ik. “Ik hou ook van je,” zei ze terug. “Hoe kan ik jou dag fijner maken?” Ze zag me liefdevol aan. “Kunnen we misschien een beetje meer tijd met elkaar doorbrengen?” Ik lachte en antwoordde: “Dat zou ik graag doen.” En na verloop van tijd begonnen de dingen echt te veranderen. De ruzies hielden op. Toen begon Keri te vragen: “Wat wil je van me? Hoe kan ik een betere echtgenote zijn?”

Lees ook  Niemand luistert naar deze 7-jarige. Daarom komt het tot een drama. Zijn laatste woorden brengen me aan het huilen.

De muren tussen ons werden gesloopt. We begonnen inhoudelijk met elkaar te praten over hoe we de toekomst zagen en wat we van elkaar verlangden en hoe we elkaar gelukkiger zouden kunnen maken. Nee, al onze problemen hebben we niet opgelost. Ik kan ook niet zeggen dat we nooit meer ruzie maken. Maar de aard van onze ruzies is veranderd. Ze zijn niet alleen zeldzamer geworden, maar ook minder intensief. We hadden gewoon besloten om elkaar geen pijn meer te doen.”

Keri en ik zijn ondertussen 30 jaar getrouwd. Ik hou niet alleen van mijn vrouw, ik waardeer haar echt. Ik waardeer haar omdat ze met mij samen is. Ik begeer haar. Ik heb haar nodig. Veel van onze verschillen zijn sterktes geworden en de andere zijn gewoon niet meer belangrijk. We hebben geleerd om om elkaar te geven, en nog belangrijker, we hebben ook geleerd om ons erover te bekommeren. Het huwelijk is hard. Maar het is ook hard om ouder te zijn, om gezond te blijven en om boeken te schrijven en al het andere dat in onze levens belangrijk en waardevol is. Het is een ongelooflijk geschenk om een partner in het leven te hebben. Ik heb geleerd dat het concept van het huwelijk ons helpt om onze weinige goede kanten te aanvaarden. En we hebben allemaal kantjes die niet zo erg flatterend zijn.

Ik wil evenmin beweren dat wat er tussen mij en Keri gebeurd is bij iedereen zal werken. Ik vind wel dat alle huwelijken het waard zijn om gered te worden. Maar ik ben mezelf ongelofelijk dankbaar voor de ingeving die ik die dag had. Ik ben vrij dat mijn gezin nog intact is en dat Keri nog steeds mijn vrouw en beste vriendin is, naast wie ik elke dag wakker wordt. En ik ben blij dat elk van ons na al die jaren huwelijk zich ’s ochtends nog omdraait en vraagt: Hoe kan ik je leven beter maken? Als beiden deze vraag blijven stellen, loont het leven elke dag de moeite om op te staan.

Wat goed dat Keri en Richard terug dichter naar elkaar zijn gegroeid. Misschien dat dit verhaal is voor andere koppels met huwelijksproblemen om een manier te vinden om hun huwelijk nieuw leven in te blazen.”

DEEL deze belangrijke en inspirerende boodschap met je vrienden!

Video: Ik geloofde haar niet, dus trok ze haar schoenen uit om me te laten zien wat ze met haar voeten had gedaan

Man wordt onder bedreiging van een vuurwapen ver-kracht door twee vrouwen die hem dwongen een mysterieus drankje te drinken.