in

Hij neemt elke dag zijn jongere broer mee naar de klas. De reden is heel erg triest

De meeste kinderen die ik ken gaan niet graag naar school. Ze blijven liever thuis om uit te slapen, met hun PlayStation te spelen of de hele dag achter een computer te zitten.

Ze beseffen waarschijnlijk niet dat heel veel van wat ze op school leren, hen in de toekomst verder zal helpen. Deze Filipijnse jongen had een heel andere houding ten aanzien van het onderwijs, want hij bracht een geweldig offer voor een kans om te leren. Hij weet hoe waardevol het is om onderwijs te kunnen volgen.

Matteo Baño is 9 jaar oud en zit in de 5e klas. Maar hij volgt de lessen niet in zijn eentje, maar gaat er naar toe met zijn kleine broertje. Waarom doet hij dat?

De geschiedenis die zijn lerares Shyla Mie Brillantes Blasico door middel van foto’s heeft vastgelegd, is ontroerend en leert ons de vrije toegang tot scholen en onderwijs die wij in ons land hebben te waarderen.

Shyla jest nauczycielem w szkole podstawowej J. Blanco, znajdującej się na filipińskiej wyspie Mindanao.

Shyla is onderwijzeres op lage school J. Blanco, op het Filipijnse eiland Mindanao. De vrouw is erg begaan met de omstandigheden van haar studenten en probeert uit alle macht iedereen te helpen die steun en hulp nodig heeft. Onlangs werd haar aandacht gericht op Matteo.

Lees ook  Geen straf voor man die ver krachter van z’n schoonzus ontvoert en enkele uren opsluit

De jongen is, zoals gezegd, 9 jaar oud, en de oudste van drie broers. Hij en zijn broers leven in armoede, en enige tijd geleden was er een enorme tragedie toen hun moeder overleed. De vader van de broers en zussen werkt als timmerman in een andere stad. Om zijn werk niet te verliezen, moet hij de kinderen dagenlang, en soms wekenlang in een leeg huis achterlaten.

De jongens gaan elke dag naar school, waar ze kunnen rekenen op onder andere een warme maaltijd. De jongste broer van Matea is nog maar twee jaar oud en kan niet alleen thuis blijven, dus de vindingrijke jongen neemt zijn broertje met hem mee naar school, zodat hij in de schoolkantine kan leren en eten. Hij weet hoe belangrijk onderwijs is, maar hij voelt zich aan de andere kant verantwoordelijk voor zijn jongere broer. Het gedrag van de jongen is erg volwassen, veel meer dan je zou verwachten van iemand van zijn leeftijd.

Als de kinderen na school thuis komen, kunnen ze helaas niet rekenen op een door hun moeder klaargemaakte warme maaltijd. Alleen Matteo weet hoe hij iets moet koken, maar hij heeft meestal maar een paar ingrediënten om uit te kiezen, en dat betekent dat hij alleen maar een eenvoudige, niet al te voedzame maaltijden kan maken.

Lees ook  Dee (ex van Enzo Knol) post behoorlijk gewaagde foto’s online

Zonder de op school geserveerde lunch zouden de kinderen honger moeten lijden. Ook het huis waar de broers wonen werd tijdens een zware storm die een tijdje geleden over het gebied trok flink beschadigd. Het is beslist geen plaats die geschikt is voor kleine kinderen – het ligt in puin en moet helemaal verbouwd worden, wat het gezin zich tot nu toe helaas niet kan veroorloven.

De foto van Matteo en zijn broers die door zijn lerares op het internet werd geplaatst, bleek een heel goed idee te zijn geweest. Internetgebruikers bleken niet onverschillig voor het lot van deze kinderen en haalden geld op om hen te eten te geven. Dat heeft het leven van de kinderen echt helpen verbeteren, hoewel ze nog steeds veel dingen nodig hebben.

Gelukkig zijn er mensen geweest die de zorg voor de kinderen op zich hebben genomen en hen hebben geholpen. En die zullen hen vast niet meer in de steek laten.

Meisje van 10 maanden oud is stervende vanwege een leverziekte – dan doet de oppas iets ongelooflijks!

De baby kon niet lachen vanwege haar ongewoon grote tong – nu herkennen we haar nauwelijks!