in

Opvallende spatader blijkt parasiet te zijn die even van positie verandert

Toen een 42-jarige Chinees een vreemde verandering aan zijn voet opmerkte, dacht hij aanvankelijk niets erg. De slangenlijn ziet eruit als een spatader, maar het is ongelooflijk snel gegroeid en het jeukt vreselijk. Dus raadpleegt de man een arts, die op het eerste zich evenmin iets ongewoons vaststelt.

Als het ellendige jeuken maar niet ophoudt en de spatader almaar groter wordt, besluit hij een tweede mening te vragen. Op dat ogenblik stelt hij bovendien vast dat de spatader dagelijks enkele centimeters verschuift. Dan deelt de arts hem een schokkende diagnose mee: In de voet van de man leven parasieten die zich langzaam een weg door zijn huid graven.

Lees ook  VIDEO: Man blaast woning op tijdens inval arrestatieteam

Enkele weken geleden was hij op vakantie in Nigeria geweest en was daar op een of andere manier met dierlijke uitwerpselen in aanraking gekomen. Daarbij was hij met “Larva Migrans Cutanea” geïnfecteerd geraakt, een mijnworm die in de uitwerpselen van dieren voorkomt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze huidaandoening het vaakst uit tropische gebieden als “souvenir” mee naar huis wordt genomen.

Een infectie wordt meestal opgelopen doordat mensen met blote voeten op vuile oppervlakken lopen, bijvoorbeeld stranden. Gelukkig verdwijnt de infectie zelfs zonder behandeling al na enkele weken vanzelf, daar deze parasieten niet lang in het menselijk lichaam kunnen overleven.

Lees ook  Moeder komt thuis met haar pasgeboren baby na een lange autorit maar schrikt zich rot. Er komt plots wit schuim uit haar neus en mond, maar daar blijft het niet bij

De man kreeg medicamenten voorgeschreven en al na twee weken was hij van de ongewenste bezoekers bevrijd. Om dergelijke infecties te vermijden, wordt aangeraden om in tropische gebieden altijd schoenen te dragen, zelfs op het strand, en contact met honden en katten zoveel mogelijk te beperken. DEEL deze belangrijke informatie met iedereen die je kent!

Deze vrouw trouwt met een gehandicapte man. Maar op de trouwdag krijgt ze de verrassing van haar leven! Dit is zo aangrijpend en mooi!

Het hoofd van deze hond blijft maar opzwellen. Als de dierenarts hem opensnijdt, is ze in shock!