in

Het verhaal achter de kleine Braylee – zie hoe levensbepalend een een orgaandonatie kan zijn

Een kindje verwachten kan erg spannend zijn voor toekomstige ouders. Maar iedereen die een kindje verwacht heeft naast leuke momenten ook wel eens angstige of paniekerige gedachten.

Wat betreft zwangerschappen, kunnen beide ouders zich misschien angstig voelen, hopend dat alles goed en vlot zal verlopen en hopend dat hun kindje gezond wordt geboren.

Een kind ter wereld brengen die gezondheidsproblemen heeft, is een ervaring die geen enkele ouder zou mogen meemaken.

Jammer genoeg was dit het geval bij Amanda en Justin uit Illinois, in de Verenigde Staten. Hun kleine lieve meisje Braylee werd ziek, slechts enkele maanden nadat ze geboren werd.

Je kan je het geluk wel inbeelden die Amanda en Justin moeten gevoeld hebben nadat hun kleine meisje na 9 lange maanden geboren werd.

Spijtig genoeg, merkten ze enkele maanden na de geboorte dat er iets niet helemaal juist was met het kleine meisje. Haar huid kreeg een geelachtige kleur, en het was duidelijk dat ze zich niet goed voelde.

Op 3 februari 2016, kwamen de ouders te weten dat hun kleine meisje een zeldzame leverziekte had, galgangatresie. Dat betekent dat ze geboren werd zonder galblaas, het cruciaal orgaan waar gal wordt opgeslagen, en dan in de kleine darm wordt losgelaten. Het orgaan speelt een belangrijk onderdeel in het spijsverteringsproces, die vooral belangrijk is voor de gezondheid en groei van een pasgeborene.

Lees ook  Zo ziet de man van 'Blikje In De Water' er NU uit!

De dokters vertelden aan de ouders dat Braylee haar toestand kritiek was.

Amanda en Justin waren volledig ontredderd.

De dokters opereerden Braylee door haar lever te verbinden met haar darmen, maar dit loste jammer genoeg het probleem niet op en het meisje bleef verder ziek.

Braylee’s toestand verergerde elke dag. Haar maag begon op te zwellen tot het de grootte had van een grote ballon.

De dokters stelden vast dat het kleine meisje zo snel mogelijk een levertransplantatie nodig had.

Jammer genoeg waren er geen leverdonoren voor noodgevallen beschikbaar op dat moment.

De familie was wanhopig.

Na te hebben gesproken met de dokters en voorzichtig na te denken, bood Justin een deel van zijn lever aan om het leven van zijn baby te redden.

De operatie was erg riskant en kon Justin’s eigen gezondheid schaden. Maar dat kon de vader niets schelen. Hij wilde gewoon zijn dochtertje gelukkig en in leven zien.

Lees ook  André Hazes: ‘hierdoor ging relatie met Bridget fout’

Maar net toen Justin zich klaar zou maken voor de operatie, gebeurde er een mirakel.

Net op tijd, werd er een leverdonor gevonden. De lever van de overleden man zou gebruikt worden voor twee baby’s en Braylee zou daar een van zijn.

De levertransplantatie bleek een succes.

Braylee’s lichaam reageerde heel erg goed op haar nieuwe lever en ze ontwikkelde zichzelf geleidelijk aan tot een gezond klein babymeisje. Haar huidskleur werd terug normaal en het enige wat ze deed was lachen, net zoals elke peuter.

Het is nu meer dan een jaar geleden sinds Braylee thuis kwam uit het ziekenhuis. Nu 19 maanden oud, tonen haar recente foto’s oprecht wat een verschil ze doormaakte in dat jaar.

Dankzij een gulle schenker die zichzelf registreerde als orgaandonor, heeft dit baby’tje een kans gekregen om te leven.

We willen graag alle orgaandonoren bedanken. Het zijn niets minder dan engelen onder de mensen.

Dit is een opmerkelijk verhaal en we wensen Braylee en haar familie oprecht het beste toe. Deze mensen hebben heel wat meegemaakt! Eer hen voor hun moed en strijd door dit verhaal te delen met je vrienden op Facebook.

Vrouw maakt zich klaar voor haar huwelijk, 7 uren later is de transformatie compleet

Het blonde haar van een meisje blijft niet hangen – als de dokter haar onderzoekt blijkt ze een uniek geval