in

Het opspuiten van de lippen van deze vrouw ging he-le-maal mis

Heb je ooit lipfillers overwogen? Als je de keuze nog niet had gemaakt, gok ik dat dit artikel je alleen maar zal afschrikken. Volle lippen zijn namelijk ontzettend mooi, maar lipfillers komen niet helemaal zonder risico’s.

Dat ondervond Rachael Knappier aan den lijve toen de vloeistof per ongeluk in een slagader werd gespoten. Het resultaat? Lippen die vijf keer groter opzwollen dan ze eigenlijk zouden moeten zijn. Yikes.

De 29-jarige Rachael was op een zogenaamde Botox Party (ja, dat is dus echt een ding) in augustus. Dit feestje bij een van haar vriendinnen thuis deed Rachael besluiten om voor het eerst lipfillers te nemen.

De ingehuurde specialiste ging gelijk aan de slag. Helaas ging dat niet helemaal goed, want de vloeistof werd in een ader gespoten. Ten gevolge daarvan begonnen de lippen Rachael ongelofelijk op te zwellen. Ook was de bloedcirculatie naar Rachaels lippen afgesloten.

Lees ook  Eindelijk! Vanaf nu kan je slapen onder een dekbed met jouw bestie erop!

“De specialiste zei dat ik een allergische reactie had, maar in het ziekenhuis zeiden ze dat dit niet het geval was. Daar zagen ze gelijk dat de filler niet goed was ingebracht. Als ik niet naar het ziekenhuis was gegaan, was mijn lipweefsel afgestorven en dat is niet terug te draaien.”

En dus onderging Rachael verschillende noodoperaties om de schade zoveel mogelijk te beperken. Rachael vertelt dat ze dacht dat de specialiste betrouwbaar was, maar achteraf had ze best kunnen zien dat er iets mis was.

Zo is haar nooit gevraagd om een risicoformulier te ondertekenen, vertelt Rachael aan The Sun. “Maar omdat we op een feestje waren, was het hele serieuze er eigenlijk vanaf en realiseerde ik me niet wat de risico’s kunnen zijn.”

Lees ook  16-jarige jongen in elkaar geslagen om pakje sigaretten: zes tanden kwijt en neus toegetakeld

Het duurde maar liefst twee weken tot de zwelling begon af te nemen. Drie maanden na de lipfillers ziet Rachael er eindelijk weer helemaal normaal uit. Rachael beseft zich wel dat het ook heel anders had kunnen lopen. Daarom zet ze zich in om te voorkomen dat anderen hetzelfde overkomt.

“Het is zo’n ongecontroleerde industrie in Engeland. Ik wist niet eens dat mensen zonder opleiding dit konden doen. Ik raad aan om – voordat je een behandeling als lipfillers overweegt – altijd heel goed research te doen naar de persoon en de kliniek waar je het laat doen.”

En nog even over die Botox Party’s: dat is denk ik gewoon helemaal geen goed idee.

Toeschouwers in shock: trainer wordt bijna gedood door orka

Weer een mislukt liefdesavontuur voor Gordon