in

Het leven was hem niet gunstig gezind. Maar dat weerhoudt hem er niet van om elke dag met een glimlach op te staan.

Als je hoort dat iemands huid te snel groeit, heb je wellicht geen idee hoe dat iemands leven kan beïnvloeden. Maar voor een jongen die werd geboren met harlekijn ichthyose, een ernstige genetische afwijking die de huid aantast, was het leven niet eenvoudig. De huid van Evan Fasciano groeit tien keer zo snel als dat van een normale persoon. Daarbij komt nog eens het risico bij om een levensbedreigende infectie te ontwikkelen.

Lees ook  ’Zomervakantie in Nederland wordt warm en droog’

Evan heeft de ergste vorm van ichthyose ooit gedocumenteerd. “Sinds zijn geboorte wisten we dat er geen genezing mogelijk was en dat we hem voortdurend zouden moeten behandelen” vertelt zijn moeder Dede. De jongen werd in 2010 een negental weken te vroeg geboren en moest sindsdien nog eens 58 dagen op de afdeling intensieve zorgen verblijven.

Lees ook  Wacht tot je ziet hoe ze eruit ziet nu, nadat ze 160 kilo is afgevallen!

De kleine jongen moet twee keer per dag in bad om zijn dode huidcellen van zijn lichaam te wassen. Als ze dit rigoureus schema niet volgen, groeit zijn huid te dik en dat kan ernstige problemen en zelfs dodelijke infecties veroorzaken.

Wat vind jij van deze moedige jongen?

Laat het ons weten en DEEL deze video met je vrienden op Facebook!

3-jarige verliest zijn twee benen omdat de dokters de symptomen van zijn brandwonden over het hoofd zien.

Dit is Monty, de kat met het Downsyndroom, die de harten van mensen uit de hele wereld gestolen heeft.