in

Het jongetje werd geboren met zijn organen BUITEN zijn lijfje. Dankzij plastic folie wordt alles bij elkaar gehouden

Waarschuwing: Deze reportage bevat schokkende foto’s van een open buikje die door sommige lezers als schokkend ervaren kunnen worden.

Holly Hodgson is zwanger en verheugt zich op haar baby. Maar als de vrouw tijdens de 12e zwangerschapsweek op een routinecontrole gaat, is er iets verschrikkelijk op de echo te zien: de ongeboren baby lijdt aan gastroschisis ook wel een “open buikje” genoemd.

Bij deze zeldzame, erfelijke aandoening groeien de organen van het kind buiten het lichaam. Door een opening in de buik hangen ze dan uit het lijfje. Een vreselijke zicht dat men niemand toewenst, zeker niet een vrouw die haar eerste kind verwacht.

Lees ook  De vrouw wil de oude steenrijke man plukken als een kerstkalkoen. Als hij sterft loopt ze alsnog een blauwtje.

De behandelde arts had tijdens zijn loopbaan slechts drie gelijkaardige gevallen gezien. Hij stelde dan ook voor om de zwangerschap af te breken en het kind te behoeden voor een pijnlijk leven.

Holly en haar echtgenoot Stephen informeren zich echter over de aandoening en vragen een tweede mening. Ze leren dat 95% van deze kinderen overleven. Van deze overlevenden hebben slechts 10% te kampen met complicaties en infecties, die in het ergste geval tot de dood kunnen leiden.

De twee besluiten om het risico te nemen en wijzen het advies van de dokter af. Zeven maanden later wordt Teddy geboren. Zijn darmen hingen deels uit zijn buikje.

Lees ook  Heftig: Wesley Sneijder op camera betrapt hoe hij auto vernielt.

De artsen brengen een folie aan om zijn organen te beschermen. Na twee weken waren zijn organen dan goed genoeg ontwikkeld en konden ze de darmen voorzichtig terug in zijn buikholte steken.

Na een moeilijke acht weken konden de trotse ouders Teddy eindelijk mee naar huis nemen. Holly is nog altijd woedend op de dokter die haar aanraadde om de zwangerschap af te breken. Maar de vreugde over de gezonde, vrolijke jongen overheerst.

Wat goed dat deze ouders toch nog een tweede advies inwonnen. De kleine Teddy is echt een heel schattige baby!

DEEL dit happy end met je vrienden op Facebook!

Last van verstopping? Dit zijn 8 natuurlijke remedies om je ingewanden in beweging te krijgen

De zwangere zinkt op hoge hakken en gehuld in een bikini naar de bodem van het zwembad. Maar de foto’s die daarbij ontstaan, zijn heel bijzonder