in

Het hondje sterft van angst in de armen van haar baasje vanwege het luidruchtige vuurwerk

Op oudejaarsavond is het gebruikelijk om het begin van het nieuwe jaar te vieren met vrienden of familieleden, in de hoop dat het beter zal zijn dan het vorige.

Het is bij deze gelegenheden dat men vooral, maar niet alleen, geniet van kleurrijk vuurwerk die, als ze enerzijds bijdragen aan het creëren van een feestelijke sfeer, extreem luidruchtig en zelfs dodelijk kan zijn voor sommigen arme dieren.

Te harde geluiden, zoals de knallen op oudejaarsavond, veroorzaken ongelooflijke stress voor honden, katten en andere kleine dieren die we in huis hebben; in sommige gevallen redden dieren het niet en sterven ze letterlijk aan hartzeer.

Helaas is dit gebeurd met deze boxer die, doodsbang door de geluiden, haar laatste adem uitblies in de armen van haar baasje.

Lees ook  Truckchauffeur parkeert zijn wagen om een klein zwerfhondje te redden. Dan loodst het hondje hem het bos in…

Maguì is een lieve hond die helaas haar leven verloor door een hartaanval vanwege het geluid van vuurwerk.

Het gebeurde op 14 december in haar huis in Esquel, Argentinië. Antonella Modasjazh zag hoe haar hond Maguì langzaam haar leven verloor terwijl haar oudste zoon haar omhelsde om haar te kalmeren.

De liefde van Antonella’s zoon die helaas niet kon voorkomen dat Maguì van angst stierf. Zo blijft ze achter in de armen van haar baasje, die er alles aan heeft gedaan om haar te kalmeren en te troosten. Maar tegenover de onophoudelijke geluiden van knallen en vuurwerk konden ze niets doen.

De familie deelde het verhaal op sociale netwerken met een zeer emotionele post en met foto’s van Maguì; met hun getuigenis wilden ze proberen mensen bewust te maken van de effecten van vuurwerk aan het einde van het jaar bij honden: “Ze was onze geliefde vriendin!

Lees ook  Agressieve hond bijt kinderen in Serooskerke: vier gewonden

Haar naam was Maguì en ze is zojuist overleden. Ze was oud en was doodsbang voor de knallen. We wisten niet waar we met haar naartoe moesten, terwijl anderen plezier hadden.

Ze kreeg een hartaanval, we belden alle dierenartsen van Esquel om ons te helpen maar niemand kwam!

De hond stierf in de armen van mijn zoon die me smeekte om iemand te roepen om haar te komen helpen.”

Is het normaal dat een dier zijn leven verliest door ons pure en eenvoudige plezier? Elk jaar zijn er veel waarschuwingen, maar helaas lijken ze nooit genoeg te zijn.

Dood kind gevonden in landingsgestel vliegtuig Parijs

Wesley Sneijder intiem gespot met BN’er en het is géén Yolanthe!