in

Het blijkt dat koffie drinken je borsten mogelijk doet verkleinen! Wow, hoe kan dat?

Koffie maakt je borsten misschien kleiner

Koffie is geweldig, tenminste als je van koffie houdt. Anders lust je vast wel thee. Als we het over koffie hebben, dan bedoelen we dus niet die mierzoete milkshakes van de Starbucks die koffie worden genoemd. We hebben het over een lekkere kop traditionele koffie. Van dat spul waar je lijf en je ingewanden meteen op reageren na drie slokjes.

Nederland is dan ook echt een koffieland met onze ooit oerhollandse koffiebrouwer Douwe Egberts en vele andere bekende merken van eigen bodem. Koffie en thee hebben dan ook een rijke cultuur en geschiedenis in Nederland. Honderden jaren geleden brachten Nederlandse handelaren koffie en thee al mee mee uit allerlei exotische oorden van over de hele wereld.

Inmiddels zijn koffie en thee samen met water de meest gedronken en meest populaire dranken ter wereld geworden. Het gaat wereldwijd dagelijks om miljarden liters koffie en thee. In Nederland is dat niet anders. In Nederland wordt er gemiddeld maar liefst 6,5 miljoen liter koffie per jaar geconsumeerd. We praten dan over ongeveer 150 liter koffie per persoon per jaar.

Lees ook  Felle regenbuien verwacht: drie volle emmers per vierkante meter

Uit onderzoek is dan ook gebleken dat er maar weinig mensen zijn die geen koffie of thee drinken. Nederlanders behoren tot de meest enthousiaste koffiedrinkers ter wereld. Alleen de Finnen, Noren, Zweden, Denen, Oostenrijkers en Zwitsers drinken naar verhouding meer koffie dan de Nederlanders.

Maar we hebben slecht nieuws voor vrouwen die zich druk maken om hun cupmaat. Het is een nare speling van het lot, maar de natuur heeft bepaald dat het drinken van koffie je borsten mogelijk laat krimpen. Hoe bedoel je?! Ja, je borsten kunnen er mogelijk kleiner door worden.

De schokkende ontdekking van inkrimping werd gedaan door oncoloog Helena Jernstroem die de verbanden onderzocht tussen grote borsten en borstkanker. Ze ontdekte dat vrouwen die drie kopjes koffie per dag drinken het risico op borstkanker verkleinden en ze ontdekte nog iets.

Lees ook  Achter deze prachtige baby schuilt een verschrikkelijk verhaal

Ze ontdekte namelijk dat van de 270 vrouwelijke koffiedrinkers die geïnterviewd werden de helft van hen een gen bij zich droeg dat verantwoordelijk is voor de inkrimping van borsten. Voor vrouwen met dit gen duidt het onderzoek aan dat wanneer zij koffie blijven drinken hun borsten dan zullen krimpen. Het is niet zo dat je je borsten de vergetelheid in kunt drinken, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

“Ze zullen kleiner worden, maar de borsten gaan niet zomaar verdwijnen”, zegt Jernstroem. Ze zei verder dat een groot verschil kunnen zien ook niet echt waarschijnlijk is. “Iedereen die denkt dat ze kunnen zeggen welke vrouwen koffiedrinkers zijn simpelweg op basis van hun BH maat zal teleurgesteld worden. Het probleem is dat er twee maten zijn voor een BH. De cupmaat en de omtrek, dus je zou het niet kunnen zien”, zegt Jernstroem.

Tampon onderzoek deel 2: Ongelofelijk, dit moet je echt even lezen!

Ze heeft geen kinderen, maar toch elke dag een kinderwagen voor de deur. De reden is triest maar hartverwarmend!