in

Herten op A6 doodgeschoten na doorknippen hekken Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer heeft zondagmiddag drie edelherten op de A6 tussen Lelystad en Almere doodgeschoten. De dieren konden ontsnappen nadat de hekken bij de Oostvaardersplassen zaterdagnacht op 21 plaatsen waren doorgeknipt. Volgens Staatsbosbeheer brachten de loslopende dieren de verkeersveiligheid in gevaar. De herten werden na toestemming van de autoriteiten doodgeschoten.

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer laat aan NU.nl weten dat het ging om drie drachtige hindes (vrouwelijke edelherten).

Lees ook  “Ik zal het niet meer doen”: jongetje klampt zich vast aan auto terwijl zijn mama hem probeert achter te laten

De woordvoerder noemt de acties “onacceptabel”. “Je kunt het niet eens zijn met het rapport van de Oostvaardersplassen, maar met de illegale nachtelijke activiteiten brengen de activisten de dieren, onze medewerkers en zichzelf in gevaar.” De hekken zijn inmiddels weer gedicht.

Enkele actievoerders klommen tevens over de hekken en verspreidden balen hooi in het natuurgebied. Er zijn drie bekeuringen uitgedeeld.

Lees ook  4-jarig meisje sterft – de foto van haar moeder van haar laatste moment is hartverscheurend

Als je weet dat dit in pindakaas zit, eet je het nooit meer!

Man vindt zijn vrouw te dik en zet haar op onmenselijk dieet: Ze moet restjes uit de vuilnisbak eten en dat is nog lang niet alles