in

Herken jij hem? Zó zag Diederik Gommers er vroeger uit

Met de opkomst van het coronavirus is Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, in een kort tijdsbestek een bekende Nederlander geworden

Op Instagram deelt hij woensdag een jeugdfoto met zijn volgers, en daar heeft hij een belangrijke reden voor.

De foto is namelijk voorzien van een lang bijschrift met belangrijke boodschap.

Diederik Gommers
Diederik Gommers (56) is een Nederlandse arts met intensieve zorg als medisch specialisme. Hij is werkzaam als intensivist bij het academisch ziekenhuis Erasmus MC in Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

Vooral die laatste functie heeft hem de afgelopen maanden veel bekendheid opgeleverd, aangezien hij geregeld bi praatprogramma’s te zien is om over het coronavirus en de daarbij komende maatregelen te praten.

Lees ook  Babymeisje, wat met een hamer werd verminkt, is voor de rest van haar leven doof en blind

Jeugdfoto met boodschap
Op Instagram is zijn plotselinge populariteit goed te zien: Diederik Gommers heeft er namelijk maar liefst 309 duizend (!) volgers.

Op zijn account deelt hij allerlei persoonlijke foto’s, maar woensdag deelt de arts een foto uit de oude doos. Op het kiekje zien we een zeer jonge Gommers.

Met de foto maakt de arts duidelijk dat hij maar al te goed weet hoe het is om jong te zijn, maar benadrukt dat hij alsnog hoopt dat iedereen – en dus ook jongeren – zich houdt aan de opgeschroefde maatregelen.

Lees ook  Yasmine van EOTB zwanger?

“Samen kunnen we dit”
“Ik ben ook jong geweest, ik weet hoe mooi het is om dat te vieren. En we vragen nogal wat van de jongeren. Toch hoop ik echt dat iedereen zich gaat houden aan de maatregelen.

Ik ben dan ook blij met het voorstel van het kabinet: fanatieker aanpakken zodat we er sneller van af zijn. Afgelopen nacht had ik dienst en zag ik de drukte.

Er waren simpelweg niet genoeg bedden in ons ziekenhuis, waardoor mensen moesten overnachten op de Spoed Eisende Hulp. Samen kunnen we dit!”, aldus Gommers.

Spinneninvasie herfst: waarom oktober spinnenmaand is

Mark Rutte: ‘Wees niet die eigenwijze persoon die de randjes van de regels opzoekt’