in

Herfstdipje? Om deze redenen is het een goed idee om nu al je kerstboom op te tuigen

Wachten tot sinterklaas het land uit is met de kerstboom optuigen? Als jij dat veel te lang vind duren dan ben je het er vast mee eens dat de kerstboom niet vroeg genoeg kan worden opgetuigd.

Maar wist je dat het Juist een heel goed idee is om vroeg te beginnen met het optuigen van de kerstboom?! Hoe dat precies zit leggen wij hieronder aan je uit!

Wat geeft nou een gelukzaliger gevoel dat je weet dat het tijd is om de kerstboom op te tuigen. Lekker in de ochtend beginnen, kerstmuziekje aan en wanneer de boom prachtig is versierd de lampjes aanzetten zodat je heerlijk vanaf de bank optimaal kunt genieten van het uitzicht….

1. Onderzoek wijst uit dat het je gelukkiger maakt als je de kerstboom vroeg neerzet.
Volgens Psychoanalyticus Steve McKeown speelt vooral het geluksgevoel dat we ervaren bij het optuigen van de kerstboom een belangrijke rol.

”De wereld waarin we leven is stressvol en gaan daarom op zoek naar kleine gelukjes”. Kerstversiering maakte ons als kind altijd al gelukkig en ook nu roept het nog steeds sterke gevoelens en warme herinneringen uit onze kindertijd op, aldus Steve.

Lees ook  Scherpschutter beschermt kuddes neushoorns en olifanten tegen stropers

”Kerstdecoratie vormt een soort van houvast en doet ons opnieuw hunkeren naar mooie momenten. Voegtijdig beginnen met kerstdecoraties verhoogt de opwinding, waardoor we ons gelukkiger voelen.”

2. Wellicht helpt het tegen je coronadip
Mocht je een beetje uit je doen zijn door alle coronatoestanden in ons land en om ons heen, dan kan het optuigen van de kerstboom jou wellicht helpen om je uit deze dip te trekken.

Hierboven kon je al lezen dat de kerstboom versieren je echt gelukkiger kan maken, dus misschien is het net deze opwinding die je nodig hebt.

3. Je kan veel langer genieten van je prachtige inspanningen
Waar sommigen het liefst zo snel mogelijk klaar zijn met hun kerstversieringen om ‘er maar vanaf te zijn’ gaat alles bij jou met chirurgische precisie en neem je er alle tijd voor.

Zonde als je van de inspanningen maar een paar weekjes kunt genieten toch?! Als je vandaag nog begint, kan je extra lang genieten van je werk.

5. Het schap wordt al tijden gevuld met kruidnoten, dus waarom wachten op de kerstboom?
De kruidnoten vulden de schappen van de supermarkt al toen de mussen nog van het dak vielen in augustus.

Lees ook  Enorm condoom-recyclingbedrijf gesloten door politie - Condooms gewassen en doorverkocht

We zijn inmiddels twee maanden verder – waarom zou je dan nog langer wachten met het optuigen van de kerstboom?

Als je die kalender aanhoudt en Sinterklaas komt in november naar Nederland, dan ben je nu dus eigenlijk al te laat met je kerstversiering. Snel beginnen, dus. 😉

6. Het is belangrijk om de piekende kerstboomverkoop voor te zijn
Vorig jaar piekte de kerstboomverkoop, en de geruchten gaan dat het in 2020 niet anders is. Het zou zelfs een trend zijn om niet één, maar twee kerstbomen in huis te zetten. Misgrijpen?

Daar houden we niet van. Het is geen verkeerd idee om dus nu al alvast inkopen te doen, zodat je alles al in huis hebt.

Kun je meteen de kosten spreiden, zodat je niet in december ineens een piek ziet in je uitgavenpatroon.

7. Het maakt het wat gezelliger in huis
Door de huidige maatregelen in Nederland is het niet mogelijk om veel mensen te zien. Grote kans dat je huis leger aanvoelt dan normaal.

Om het weer extra gezellig in huis te maken (en misschien wel de leegte te compenseren), is het geen verkeerd idee om de boom alvast op te tuigen.

De 11 meest vervelende personen die je tegenkomt in iedere sportschool

Scheten laten in het bijzijn van je partner is heel goed voor je relatie!