in

HEMA eigenaar zet winkelketen te koop en sluiting van filialen dreigt

Nog maar snel een aantal rookworsten inslaan

Ben je een groot fan van de HEMA-tompouche of kun je maar geen genoeg krijgen van de typerende HEMA-rookworst? Dan dan hebben we slecht nieuws: het einde van een aantal filialen lijkt in zicht. De eigenaar van HEMA wil namelijk af van de oerhollandse winkelketen en zet deze daarom te koop.

De winkelketen is al tien jaar in handen van een Britse investeerder die er nu vanaf wil.

Lees ook  Emma plaatst foto van zichzelf in “té korte rok” en wint het internet!

Transformatie
Lion Capital, de huidige Britse eigenaar van HEMA, wil af van de populaire winkelketen. De directie van de HEMA zou al jaren proberen de -ooit oerhollandse- winkel te transformeren tot een hip concept om zo het bedrijf verkoopbaar te maken. Daar lijkt de directie in geslaagd. De winkel werd omgetoverd tot een internationale winkelformule.

Sluiting filialen
Lion Capital heeft het bedrijf nu te koop gezet. Wat dit betekent voor de winkel zelf? Retaildeskundige Cor Molenaar vertelt aan het Algemeen Dagblad dat een verkoop, het sluiten van een aantal filialen met zich mee kan brengen. Voor winkels die minder presteren of op minder gunstige locaties zitten, dreigt sluiting met name. Molenaar denkt dat de nieuwe eigenaar de winstgevendheid per winkel zal bekijken en daarom zou het maar zo kunnen dat filialen die geen winst meer opbrengen worden gesloten.

Lees ook  Papa scheurt met zwangere moeder naar het ziekenhuis, en wil niet stoppen voor de 20 politieauto’s die hem op de hielen zitten.

Ouders weigeren ziek dochtertje te laten behandelen en de gevolgen zijn vreselijk

Jongens dragen de doodskist van een eenzame man – dan zegt iemand 5 woorden die iedereen kippenvel bezorgen.