in

16-jarige hond opgehangen aan elektriciteitskast

David Fredman was onlangs op een ochtend onderweg naar het werk toen iets zijn aandacht wekte op een snelwegbrug in Independence in de Amerikaanse staat Missouri.

Toen hij dichterbij kwam, kon hij zijn ogen niet geloven. Een 16-jarige hond genaamd Max werd bijna gewurgd door een elektriciteitskabel. De kabel zat zo hecht rond zijn hals dat zijn pootjes nauwelijks de grond raakten en hij zijn hoofd amper kon bewegen.

LEES OOK!
Stropers vergiftigen 16 leeuwen alvorens poten en snuiten af te snijden.

David belde de politie en greep zijn mes. Hij wist dat elke seconde telde om het leven van de hond te redden. Nadat Max eindelijk bevrijd was, had hij het even moeilijk om terug op adem te komen en zijn mobiliteit te herwinnen.

De kabel had een litteken achtergelaten in zijn hals, maar dankzij deze held zou hij snel genezen. David bracht de hond naar het KC Pet Project, waar het personeel een microchip vonden. Het adres van Max bevond zich op ongeveer anderhalve kilometer waar David hem gevonden had. Twee uur later kreeg een man genaamd Dee Vaughn een telefoontje met de vraag of hij zijn hond miste.

LEES OOK!
Nederlandse stichting trekt zich lot aan van uitgehongerde leeuwen in Soedan

Nu is Dee vastberaden om te achterhalen wie achter de verdwijning van Max zit en wie hem aan de elektriciteitskabel vastbond.

Roxeanne Hazes vindt zichzelf een ‘klootzak’.

47-jarige Froukje de Both laat zien dat ze het figuur van een twintiger heeft!