in

Heel Nederland gaat bij deze rekensom de mist in – wat is het correcte antwoord?

Dit zijn wanhopige tijden, we vechten tegen een vijand waar we weinig van weten. Nu moeten we meer dan ooit thuis blijven en alleen nog voor het essentiële gaan.

Ik begrijp hoe moeilijk het is om je gevangen te voelen in je eigen huis. Maar hier bij Leefspiritueel, zullen we extra hard werken om je te vermaken.

Puzzels, raadsels en andere soorten uitdagingen zijn altijd goed om je geest een frisse wind te laten waaien.

Maar deze keer brengen we je een wiskundig probleem dat online nogal berucht is – voor het veroorzaken van ruzies en debatten over de hele wereld.

Zelfs professoren hebben zich bij deze discussie aangesloten, maar zelfs zij hebben moeite gedaan om de vergelijking op te lossen.

Nu lijkt het er echter op dat er eindelijk een oplossing is gevonden. Het was een paar maanden geleden dat een Twittergebruiker deze lastige uitdaging online plaatste.

Lees ook  Zo zag Louisa Janssen er vroeger als jongen uit

De op te lossen vergelijking is 8 ÷ 2 (2 + 2), maar het blijkt allesbehalve gemakkelijk voor mensen om het eens te worden over het antwoord.

Kun je deze vergelijking oplossen? Wat is jouw oplossing?
Oplossingen 1 en 16 zijn veruit de meest voorkomende – en daar is een redelijke verklaring voor.

Hannah Fry, hoogleraar wiskunde aan het University College London en auteur van twee bekende wiskundeboeken, is van mening dat de manier waarop het probleem is opgezet ruimte laat voor ambiguïteit.

“De (2+2) tussen haakjes is makkelijk genoeg om mee om te gaan – het is gelijk aan vier. Maar wat betekent de rest van de vergelijking dan? Is het 8÷(2×4) =1?

Of is het (8÷2)x4 = 16? Je kunt het op twee verschillende manieren interpreteren – en met de weinige informatie die we hebben, is het onmogelijk om te beslissen,” vertelde ze de Daily Mail.

Lees ook  ZIEN: Gaby Blaaser verbluft met pikante verjaardagsfoto

Beide zijn correct

Hannah Fry zegt dat zowel 1 als 16 als juiste antwoorden kunnen worden geaccepteerd. Het gaat er gewoon om hoe je de vergelijking interpreteert.

Vele anderen op sociale media, zoals de 35-jarige wiskundeprofessor, zijn tot de conclusie gekomen dat beide antwoorden als juist kunnen worden beschouwd – maar sommigen wijzen erop dat er verschillende oplossingen zullen zijn, afhankelijk van welke wiskundige regels je toepast.

Ondanks de verhitte, luide en bijna vijandige discussies kunnen we nu concluderen dat beide antwoorden juist zijn.

Hoewel ik zelf sterk denk dat de juiste oplossing 16 is, is het bekend dat er meerdere antwoorden op hetzelfde probleem kunnen zijn. Het is weliswaar een beetje vervelend, maar ook best leuk.

Dacht jij ook dat de oplossing 1 of 16 was? Dan heb je gelijk! Druk op die deelknop en nodig je vrienden uit voor een leuke uitdaging vandaag!

Tips over Maddie McCann stromen binnen bij Britse politie

Vrouw klaagt over buikpijn – wat de dokter aantreft zorgt ervoor dat haar man direct wil scheiden