in

Heeft jouw kind een fascinatie voor dinosaurussen? Dan heeft hij een super hoge intelligentie!

De meeste kinderen zijn wel gek op dieren. Zo geeft de een zijn voorkeur aan katten en de andere waant zich in wonderland wanneer de kinderboerderij wordt bezocht.

Maar dan zijn er ook nog kinderen die een fascinatie hebben voor dinosaurussen. Sommige voelen zich zelf zo aangetrokken tot deze prehistorische dieren dat ze de namen, voeding, habitat en gewoonten weten te onderscheiden. Valt jouw kind in ook in deze categorie? Dan hebben we wellicht goed nieuws. Onderzoek wijst namelijk uit dat dit een teken is van intelligentie.

Lees ook  Als de 16-jarige ‘s morgens wakker wordt, zitten haar ogen vol met pus. De reden daarvoor vind je bij elke drogist

Al eerder werd uit een studie van 2008 bevestigd dat passie voor dinosaurussen, kinderen kan helpen meer kennis en aandacht te ontwikkelen en het vermogen om informatie te verzamelen en te verwerken. Recente studies bevestigden dat kinderen met een fascinatie voor dinosaurussen een bovengemiddelde intelligentie hebben.

Over het algemeen gaat het om kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Simpel gezegd is dit de leeftijd waarin kinderen met meer fascinatie spelen. Dit beïnvloedt zowel voor jongens als meisjes. Wanneer het basisschooltraject begint neemt de interesse af. Dit komt omdat de focus op andere onderwerpen komt te liggen. Daarnaast wordt verwacht dat kinderen zich gaan concentreren in hun interessegebied en deze verbreden. Denk bijvoorbeeld aan sport of muziek.

Lees ook  Moeder stuurt een brief naar de nieuwe liefde van haar ex-man: als ze de laatste regel leest, breekt haar hart

Steeds meer mensen zien het voordeel van een katten buitenverblijf… bekijk hier mooie voorbeelden!

Bewaar die prachtige herinneringen van je baby. De leukste manieren om je baby spulletjes in te lijsten!