in

Heb je vaak jeuk in je oren? Dit kan het betekenen

Dit is waar die vreselijke jeuk in je oren vandaan komt
Heb jij ook weleens ineens verschrikkelijke jeuk in je oren? Heel irritant, want je kunt er niet even krabben. Sommige mensen gaan met wattenstaafjes aan de slag, maar dit is niet zo slim. Je kunt hiermee namelijk je gehoorgang beschadigen. Sommige mensen hebben er zoveel last van dat ze aan niets anders kunnen denken. Dit zijn een aantal redenen waarom je oren zo jeuken.

En zo kom je weer van de jeuk af.

Jeuk
De voornaamste reden van jeuk in je gehoorgang is omdat je er geregeld iets in stopt. Dit kunnen de oortjes van je telefoon zijn omdat je veel muziek luistert, oordopjes tegen lawaai, zwem-oordopjes, interne headsets en gehoorapparaten. Hoe goed deze oordoppen ook zijn afgemeten aan je oren, er zal altijd enige irritatie ontstaan in je gehoorgang waardoor ze gaan irriteren. Dit levert jeuk op die je niet kunt krabben. Ook sluiten oordopjes je oren af waardoor ze warm worden en gaan broeien.

LEES OOK!
Wesley en Yolanthe weer samen gespot - Yolanthe krijgt zoen !

Krabben
Het kwaad is al geschied en je oren jeuken. De beste manier om het op te lossen is om er van af te blijven. Ga je namelijk krabben met wattenstaafjes of je vinger, dan verstoor je de zuurtegraad in je gehoorgang. Ook zul je de gehoorgang zo alleen maar meer irriteren. Hierdoor kunnen je oren uitdrogen (je verwijdert immers oorsmeer) waardoor ze schraal en gevoelig worden. Ook kun je hiermee je gehoorgang dusdanig irriteren dat deze gaat ontsteken.

LEES OOK!
Famke Louise maakt mannen wild met pikante foto

Ontstekingen
Blijft het bij lichte jeuk, dan is het beste advies om er gewoon vanaf te blijven. Gaat de jeuk gepaard met één of meer van de volgende symptomen? Dan kan het zijn dat je een ontsteking hebt in je gehoorgang.

  • Droge en schilferige huid rond de ingang van het oor
  • Korstjes rond de ingang van het gehoor
  • Roodheid van de gehoorgang
  • Oorpijn
  • Vocht of bloed uit het oor (loopoor)
  • Slechter horen
  • Duizeligheid

Hoe je je oren beschermt en van een gehoorgangontsteking afkomt, lees je op de volgende pagina.

Vader van Rose Bertram overleden aan koolstofmonoxidevergiftiging

Het gevaar van koolstofmonoxide en hoe je vergiftiging voorkomt