in

Hartverwarmende actie: om dwerggroei gepeste Quaden (9) mag naar Disneyland

Duizenden mensen hebben er met een gulle donatie voor gezorgd dat de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland kan. Zij stortten massaal nadat een video van de doodongelukkige jongen viral was gegaan.

Quaden heeft achondroplasia, een groeistoornis waardoor hij altijd klein zal blijven. Het Australische jongetje wordt met zijn dwerggroei op school gepest.

Zijn moeder filmde hem na school toen hij op de achterbank hartverscheurend zat te huilen vanwege het gepest.

“Ik wou dat ik mezelf in mijn hart kon steken”, zegt hij tussen het snikken door, “ik wil dat iemand me doodmaakt.”

Lees ook  Man is overtuigd dat hij een bloedmooie chick heeft gescoord, maar dan komt de kers op de taart

121.000 dollar
Dat kwam niet alleen keihard aan bij zijn moeder, maar ook bij de Amerikaan Brad Williams, die toen hij de video op Facebook langs zag komen meteen een crowdfundingspagina op GoFundMe startte.

De respons was geweldig, in no time werd er 121.000 dollar gestort. Williams wilde Quaden met zijn actie laten zien ‘dat de wereld ook goede kanten heeft’.

“Ik maak deze GoFundMe-pagina aan om Quaden te laten weten dat pesten niet getolereerd wordt en dat hij een prachtige mens is die geluk verdient”, schrijft Williams.

Lees ook  Moeder die beweert dat kietelen ‘kindermis handeling’ is zorgt voor veel ophef online

“Ik wil Quaden en zijn moeder naar Amerika laten overvliegen, hen in een mooi hotel laten logeren en hen naar Disneyland brengen.”

Effecten van pesten
Quadens moeder zette de video van haar huilende zoon online om de effecten van pesten te laten zien en om van anderen te horen wat ze eraan kon doen.

Zij wilde met de video ook scholen tonen dat ze leerlingen moeten leren hoe ze met gehandicapte kinderen om moeten gaan en dat ze hard op moeten treden tegen pesters.

Onrustige jongen (15) op station Deventer betrapt met wapens in broek

Ex van Rico Verhoeven plaatst pikante foto