in

Hartverscheurende beelden laten zien hoe olifanten plastic van vuilnisbelt eten

Hartverscheurende beelden tonen hoe een kudde olifanten uit Sri Lanka op een vuilnisbelt eet. De wilde dieren doorzoeken de rotzooi van een vuilnisbelt in Oluvil, waar ze een deel van het afval dat ze vinden opeten.

Echter, de olifanten zullen ook per ongeluk plastic eten dat zich tussen het afval bevindt. Dit vormt een ernstige bedreiging voor hun gezondheid.

Lees ook  Het hoofd van deze hond blijft maar opzwellen. Als de dierenarts hem opensnijdt, is ze in shock!

De in Jaffna gevestigde fotograaf Tharmaplan Tilaxan was getuige van deze trieste scène. Volgens LadBible vertelde hij:

“In de oostelijke provincie heeft een kudde wilde olifanten een eigenaardige en droevige gewoonte aangenomen. Sinds de laatste tijd worden deze olifanten op vuilstortplaatsen gespot, waar ze naar voedsel zoeken.”

Door de toename van het afval is de troep dichter bij het bos gekomen en vervolgens olifanten aangetrokken die op zoek waren naar voedsel. Aanvankelijk werd een hek geplaatst, maar deze is inmiddels stuk, waardoor de dieren vrij naar binnen kunnen.

Lees ook  Man dacht dat hij vijf verlaten puppy’s had gered, maar de waarheid stak anders in elkaar

Sinds de stortplaats zich begon te verspreiden, bedekken draagtassen en plastic verpakkingen het bos. Uitwerpsel van dieren laten al grote hoeveelheden onverteerd plastic zien. Teveel plastic kan een pijnlijke en tragische dood als afloop hebben.

17-jarig meisje zwaargewond, politie Amsterdam staat voor raadsel

Ernstige mishandeling na opmerking over niet naleven coronaregels