in

Handig! Met deze tips voorkom je een slechte adem

Een slechte adem, niemand wordt er blij van
Als iemand uit zijn of haar straatje ruikt, is het niet zo fijn om een gesprek met diegene te voeren. Ook als jij degene bent bij wie er een stinkende walm uit de mond komt, is dat alles behalve prettig. Een goede mondverzorging is het belangrijkst om fris te ruiken, maar er zijn ook andere manieren waarop je een stinkende geur kunt voorkomen.

Deze dingen kunnen je ook helpen.

Schone tong
Veel mensen poetsen hun tanden twee keer per dag, maar een aantal vergeet weleens de tong ook te poetsen. En dat is waar de schoen wringt. Maak je tong schoon door er met een zachte tandenborstel langzaam van achteren naar voren over heen te gaan.

Lees ook  Dit zijn de redenen waarom vaak de knapste meisjes juist single zijn

Eet minder suiker
Dit is een tip waar velen niet blij van worden. Door veel suiker te eten, kun je uit je mond stinken. Suiker brengt de bacteriën in je mond tot gisting, dit kan voor nare luchtjes zorgen. Wil je graag wat kauwgom eten voor een frisse geur in de mond? Kauw dan op kauwgom waar geen suiker in zit.

Eet meer brood
Dit is dan weer iets waar we erg blij van worden. Eet je weinig koolhydraten en eiwitten? Dan kan dit nare luchtjes veroorzaken. Je lichaam gebruikt dan je vetvoorraad in plaats van dat-ie koolhydraten als brandstof gebruikt. Je lichaam verbrandt dan vet, en chemicaliën hopen zich op in je lijf en verlaten vervolgens je lichaam via je adem. Dit kan voor een nare geur zorgen.

Lees ook  Niet te missen: We krijgen vannacht een ‘sneeuwmaan’.

Drink genoeg
Veel water drinken draagt al bij aan een goede adem, maar vervang dit eens door thee voor een optimaal resultaat. Een kop gember-citroenthee kan wonderen doen voor je adem.

Kruiden
Kardemom, familie van de gember, is een zoete specerij die altijd wel te vinden is in de Indiase keuken. Kardemom bevat veel antibacteriële bestanddelen en wordt daarom gebruikt als natuurlijke mondverfrisser. Kauw dus eens op een kardemomzaadje voor een frisse adem.

Je schaft nooit meer neusstrips aan als je dit handige trucje weet!

Dit is de reden dat je je lokken nooit ’s ochtends moet kammen