in

Haarkleurmiddel dat vrij verkrijgbaar is in drogisterij verminkt gezicht van 16-jarig meisje.

De 16-jarige Tylah Durie uit het Australische Victoria is eigenlijk een heel gewone tiener. Zoals zovele meisjes van haar leeftijd hecht ze veel belang aan haar uiterlijk. Ze staat graag voor de spiegel en houdt ervan zich op te maken.

Om haar uiterlijk nog wat te verbeteren, komt ze op een dag op een idee. Met een alledaags middeltje uit de drogisterij wil ze haar wenkbrauwen verven. Omdat Tylah in het verleden haar haren al eens had geverfd, dacht ze dat dit geen kwaad zou kunnen. Maar dat bleek achteraf een grove fout.

In al haar voorvreugde en omdat ze gelijkaardige middeltjes in het verleden goed verdroeg, controleerde Tylah de ingrediënten van het product in kwestie niet. Maar anders dan de andere producten die ze eerder gebruikte, bevatte dit artikel fenyleendiamine, ook wel diaminobenzeen (PPD of PDA). Deze chemische stoffen worden wel vaker gebruikt in hennakleuringen of haarverf. Het is echter van groot belang dat je zeker weet dat je niet allergisch bent voor deze producten. Vele mensen zijn allergisch voor PPD zonder het te beseffen. De eerste allergische reacties duiken doorgaans pas na 24 uur de kop op – en dat was ook het geval bij Tylah.

Lees ook  Elf dagen na begrafenis van zijn zoon krijgt vader plots telefoon: “Hey, papa”

Toen ze de volgende ochtend wakker werd, kreeg ze haar ogen niet open. De allergische reactie was zo erg dat haar ogen helemaal opgezwollen waren. Ze haastte zich onmiddellijk naar het ziekenhuis: “Mijn ogen waren zo groot als een ballon en voelden branderig en jeukerig aan. De huid rond mijn wenkbrauwen was helemaal rood en er begonnen zich zweren te vormen. Zelfs mijn wimpers vielen uit. Mijn ogen puilden uit en het leek wel alsof er iemand zand in mijn ogen had gestrooid. Ik huilde onophoudelijk want ik dacht dat ik voor altijd blind zou blijven.”

Lees ook  Mama verliest de ketting van haar dochter, nadat deze overlijdt. Dan ziet ze een ouder ermee op Facebook

Deze vrees was niet helemaal ongegrond: “Toen ik in het ziekenhuis lag, werd ik overmand door paniek. Mijn oogballen hadden zwaar te lijden onder de zware, chemische brandwonden. Als ik niet meteen naar het ziekenhuis gegaan zou zijn, zou ik wellicht voorgoed blind gebleven zijn”, herinnert Tylah zich.

Maar ze heeft geluk gehad. Dankzij de snelle behandeling verbeterde haar toestand snel. “Er liep de hele tijd pus uit mijn ogen. De pijn was echt ondraaglijk”, voegt ze er nog aan toe. Binnenkort kan Tylah weer lachen, maar ze zal de volgende keer wel twee keer nadenken voor ze nog eens naar een middeltje uit de drogisterij grijpt.

DEEL deze belangrijke waarschuwing met je vrienden!

16 voorbeelden van wel heel erg extravagante wenkbrauwen.

Iemand hield hond 10 jaar lang vastgeketend – maar zie nu hoe deze dierenredder hem bevrijdt