in

Haar wrede vriend slaat haar. Als haar husky opgroeit en DIT doet… Ik ben sprakeloos!

Volgens de National Coalition Against Domestic Violence wordt er elke negen seconden een vrouw mishandeld of geslagen. Vele van deze slachtoffers hebben huisdieren die ook bedreigd en/of verwond worden door hun agressor.

Amanda kent de pijn en het trauma dat gepaard gaat met huiselijk geweld uit eerste hand. Verschillende jaren geleden zat ze in een agressieve relatie met een vriend die haar domineerde en sloeg. Tijdens deze relatie – die begon toen ze nog een tiener was – werd ze gedwongen om afstand te nemen van haar geliefden. Dan kwam het fysieke misbruik, waardoor ze regelmatig onder het bloed en onder de blauwe plekken zat. Ze zegt dat ze zijn persoonlijke bokszak was.

Drie jaar geleden hielp ze zorgen voor enkele husky puppy’s. Ze ontwikkelde algauw een innige band met een puppy in het bijzonder genaamd Kyro. Nadat ze Kyro adopteerde was de husky nog het enige wat haar kon doen lachen en haar veilig deed voelen in de nachtmerrie waarin ze dagelijks ontwaakte.

Lees ook  Moeder rijdt dochter omver omdat ze ongehoorzaam was

Op een hatelijke dag ontbond de vriend van Amanda opnieuw zijn duivels, maar ditmaal niet tegen haar, maar richtte zijn woede op arme Kyro. Wacht tot je ziet wat Amanda dan deed …

Jarenlang zat Amanda Trop gevangen in een misbruikende relatie. Ze werd gedomineerd en geslagen.

Zoals vele slachtoffers van huiselijk geweld was Amanda bang om te vertrekken.

Drie jaar geleden adopteerde Amanda een verlaten husky puppy genaamd Kyro nadat ze een advertentie op Craigslist had gezien. Ze waren meteen de beste vrienden.

Kyro werd Amanda’s veilige haven wanneer haar vriend haar weer eens had geslagen of mishandeld.

Maar op een dag richtte Amanda’s vriend zijn woede op Kyro. Het was de eerste keer dat de hond en niet Amanda onder zijn fysieke terreur leed. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

Amanda en Kyro vertrokken samen.

Met Kyro aan haar zijde vond Amanda de kracht om haar vriend voorgoed de rug toe te keren. Het bonte duo begon te reizen en beleefden verschillende avonturen. Snel ontdekte Amanda een nieuw talent: foto’s maken.

Lees ook  Konijn in brand gestoken in Apeldoorn: politie woedend

Hun avonturen werden de redding voor Amanda. Kyro staat uiteraard altijd centraal op de foto’s.

“Tot op de dag vandaag, als ik in zijn grote blauwe ogen kijk, weet ik dat hij weet dat ik hem gered heb en hij mij” schrijft ze op Buzzfeed.

Amanda gebruikt nu de sociale media om haar vrienden en volgers op de hoogte te houden van haar avonturen.

“Het is niet gemakkelijk om aan het verleden te denken, maar mijn doel is om andere slachtoffers te inspireren” schrijft Amanda. “Je zult jezelf opnieuw vinden en ik vond mijn vierbenige vriend – wie weet waar de jouwe aan het wachten is?”

DEEL als ook jij vindt dat de hond de beste vriend van de mens is!

Kind botst 3 keer met een winkelwagentje tegen het been van een vreemde. Dan volgt een reactie, die niemand aan zag komen

Babyvosje zit muurvast in een rioolbuis. Dan komen zijn redders om hem te bevrijden