in

Haar kinderen aten regelmatig rijstwafels, maar toen kwam ze HIER achter. Dit is voor ALLE ouders!

Populaire producten waar rijst in zit verwerkt, welke je overal in de supermarkt kunt kopen kunnen gevaarlijk zijn voor jonge kinderen. Een nieuw onderzoek laat zien dat er een bijzonder hoeveelheid kanker verwekkende stoffen zitten in producten die wij allemaal kennen. En stuurt daarom een waarschuwing uit naar alle ouders over de hele wereld.

Nadat ze 102 commerciële rijstproducten hadden getest is het Zweedse voedsel waren autoriteit erachter gekomen dat er in sommige producten teveel van het stofje arsenicum zit, een kankerverwekkende stof. Dit hebben ze in Zweden al laten weten aan de media.

Naar aanleiding van het onderzoek adviseert de voedsel waren autoriteit dat kinderen het volgende niet meer ( of minder ) moeten eten. Producten zoals rijst pap, rijst noedels, of ontbijtgranen gemaakt van gepofte rijst, zoals rijst corn flakes.

Rijstwafels moeten helemaal vermeden worden en niet meer gegeten worden door kinderen.
Lees op de volgende pagina’s wat er precies allemaal kan gebeuren en meer..

Lees ook  Uit elkaar gerukt stel Riek (85) en Kees (90) wordt snel herenigd

“We wisten al dat er arsenicum zit in rijst. Maar wat wij nu weten is dat er sommige producten op de markt teveel van dit kanker verwekkend stofje zit. We adviseren daarom ten strengste om kinderen onder de 6 jaar rijstwafels niet meer te laten eten. Voor iedereen die geen kind meer is kan je het bijven eten, alleen eet er niet teveel van.” Zegt Emma Halldin Ankerberg, een toxicoloog bij de Zweedse voedsel waren autoriteit.

Volwassenen die veel rijst eten, en dat meer dan zeven keer per week doen, moeten er serieus over nadenken om dit minder te gaan doen.

“Als je meer rijst eet dan dat, is het t’ beste om dit minder te gaan doen” voegt ze er aan toe.

Populaire rijst producten zoals van het merk Kellog’s of rijstwafels voor baby’s en kinderen bevatten teveel van het gevaarlijke stofje volgens het onderzoek. Kijk voortaan meer naar wat je eet, biologisch voedsel is bijvoorbeeld veel beter, of ga eens naar de markt.

Lees ook  Mama en papa hebben 18 kinderen. Dan tonen ze hoe ze samen in één huis leven.

Wat is Arsenicum?

Arsenicum wordt bijvoorbeeld ook als rattengif gebruikt en is een kankerverwekkende stof die na chronische blootstellen tumoren veroorzaken op en in de huid, long, blaas, mogelijk ook de lever, nieren en prostaat. Chronische blootstelling aan anorganisch arseen kan ook leiden tot een aantal andere gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, leverschade, chronische hoest, diabetes en neurologische effecten, met name bij kinderen.

Wij willen jullie vragen dit bericht te delen zodat ook alle ouders dit te weten komen, want dit is een serieus probleem.

Uitgelicht is tegen het toevoegen van giftige stoffen in voedsel. Eet gezond, en probeer zoveel mogelijk biologisch te eten. Kijk goed wat er in je voedsel zit, ook als je op een dieet bent. Gezond eten is het aller belangrijkst, en al is het soms niet even gezond, kijk goed naar wat er in de producten zit die je koopt.

Stel ziet een pasgeboren baby alleen in de auto met een briefje – als ze het lezen zijn ze woedend

OEPS…. Julia (18) ontdekt op een wel héél pijnlijke manier waarom ze haar kamer op moet ruimen