in

Haagse vader scheert dochtertje (9) kaal omdat ze bijbel niet goed overschrijft

Omdat ze een hoofdstuk uit de bijbel niet goed overschreef, scheerde een man uit Den Haag het hoofd van zijn 9-jarige dochter kaal.

Het meisje vluchtte naar haar oma in Amsterdam. De politierechter veroordeelde de man tot een taakstraf om ‘na te denken over zijn opvoedmethodes’.

,,Kom even bij papa”, zei Antoni L. (31) op 10 juli tegen zijn dochter. Het meisje verzette zich niet toen haar vader de tondeuse in haar haarbos zette.

Volgens de vader zou het kind, inmiddels kaal, zelfs nog ‘ik ben prachtig’ hebben gezegd. In de rechtbank beweerde de verdachte achteraf veel spijt te hebben van deze daad.

Klappen
Maar de forsgebouwde man, die net in het strafbankje paste, ontkent dat hij zijn dochter geslagen zou hebben, iets waarvan het Openbaar Ministerie hem ook verdenkt.

Lees ook  Han (82) ontwikkelt app die oogje in zeil houdt: 'Geen inbreuk op privacy'

,,Ik ben een man van 160 kilo. Als ik haar sla, staat ze niet meer op.” Maar zijn zoontje van 4 jaar oud verklaarde tegenover de politie:

,,Als je ongehoorzaam bent, krijg je klappen.” De man had het meisje verder in een WhatsApp aan zijn ex-vrouw ‘ondankbaar’ genoemd.

De vader zag zijn dochter eens in de twee weken en had als ‘huiswerk’ het overschrijven van een bijbelse tekst opgegeven. De man vond dat belangrijk voor haar ontwikkeling.

De officier van justitie en de rechter hoorden zijn relaas gisteren met stijgende verbijstering aan. ,,Dit is ernstige kindermishandeling. De haren afscheren is zo vernederend”, stelde de officier.

Lees ook  OMG: Deze Ex On The Beach-ster gaat spelen in p*rnofilm!

Het slachtoffertje is nog steeds bang voor haar vader en zit in therapie. Vader en dochter hebben elkaar sinds het incident ook niet meer gezien.

Godgeklaagd
De rechter wilde er geen doekjes om winden. ,,Het is nogal wat. Uw dochter behoort zich veilig te voelen. Dit is werkelijk ongelofelijk. Dit is godgeklaagd!”

Zij veroordeelde de vader tot 38 dagen cel, waarvan 20 voorwaardelijk en een taakstraf van 30 uur. Verder moet de man zijn dochter 1750 euro smartengeld betalen.

Hij hoeft echter niet naar de gevangenis, want hij zat al 18 dagen in hechtenis. De man beweert een ‘goede vader’ te willen zijn voor de zeven kinderen (bij drie vrouwen) die hij heeft.

Lindsai (13) zwaar toegetakeld op school terwijl tienermeisjes filmden: ‘Ik kon niets’

Er komt sneeuw aan: ‘Het eerste speldenprikje van de winter’