in

Grootste zwembad ter wereld, dit is werkelijk ongelofelijk!

In San Alfonso del Mar in Chili, staat het grootste zwembad ter wereld. Het zwembad is 8 hectares groot en er kan 250.000 kubieke meter water in. Het water wordt automatisch gefilterd uit de Pacifische Oceaan. De kosten van dit zwembad waren geschat op ongeveer 3.5 miljoen dollar. Recente onderzoeken hebben echter uitgewezen dat dit ongeveer 1.5 to 2 miljard dollar heeft gekost. Jaarlijks onderhoud wordt geschat op 4 miljoen dollar. De enorme zwemattractie werd in december 2006 geopend voor het grote publiek. Om de constructie te bouwen waren maar liefst vijf harde jaren arbeid nodig. Gelukkig loont het gigantische zwembad de moeite.

Lees ook  Raymond van Barneveld geniet samen met zijn nieuwe liefde Julia in Parijs

Gasten van het resort kunnen niet alleen zwemmen in het zwembad, ze kunnen er ook verschillende watersporten doen. En omdat het zwembad op sommige plekken erg diep is, kan er zelfs gedoken worden.
Het zwembad wordt verwarmd door de zon en haalt een temperatuur tot zo’n 26 graden. Dat is gemiddeld 9 graden hoger dan de zee die vlak aan het zwembad ligt. Dat het zwembad écht heel erg groot is blijkt wel uit het feit dat het op één na grootste zwembad beduidend kleiner is. Dit zwembad wordt Big Splash genoemd en ligt in Marokko. De lengte van Big Splash is 135 meter en het is 90 meter breed. Veel kleiner dan dit kilometer lange zwembad dus.

Lees ook  Babylichaam verdwenen, ‘satanist’ uit Eindhoven verdacht

Wat het hele gebeuren nog een tikkeltje specialer maakt, is dat het zwembad eigenlijk op minder dan honderd meter van de Stille Oceaan verwijderd ligt. Toch was de komst van het gigantische bad zeer welkom, doordat de oceaan te koud (17°C) en te wild is om in te zwemmen.

Als het kind ZO geboren wordt, kan niemand vermoeden wat 2 jaar later van hem wordt. Geweldig!

20 hartverwarmende “voor & na foto’s” van geredde honden.