in

Groene aanslagverdelger Action levensgevaarlijk voor katten: bij ernstige verbranding verschrompelt de tong

Als je een kat hebt, let dan goed op met het gebruik van groene aanslagverdelger van de Action. Deze blijkt namelijk levensgevaarlijk voor katten. Wanneer ze de vloeistof oplikken, kunnen ze brandwonden oplopen.

Het gaat om het merk Green Boots. Uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht, in opdracht van Radar, is gebleken dat er een hoge concentratie gif in de aanslagverdelger aanwezig is. Het gaat hierbij om de stof Didecyldimethylammonium Chloride.

Lees ook  Politie valt binnen bij oud-lid p*dofielenvereniging Martijn

Het onderzoek is gestart na aanleiding van meerdere meldingen van gewonde katten. Als katten de stof oplikken, dan verbrandt de tong. In ernstige gevallen is euthanasie dan de enige oplossing.

“Het actieve bestandsdeel is een in water oplosbare stof die levende cellen beschadigt door verbranding. Slijmvliezen in de mond van katten kunnen erdoor onherstelbaar beschadigd raken”, vertelt Hoogleraar Ronette Gehring.

Het gaat om de onderstaande fles “Green Mold Remover”:

Lees ook  Politie waarschuwt voor purple lean: 'begin er niet aan!'

In eerste instantie reageerde de Action niet op klachtenbrieven, maar ze hebben inmiddels laten weten dat ze maatregelen zullen gaan nemen.

“Mensen moeten op hun huisdier letten als ze het product gebruiken. Hun kat kunnen ze dan beter binnenhouden. Wij willen ook geen dode katten.”, meld een woordvoeder van de Action, schrijft RTL.

Waarschuw je vrienden en familie op Facebook als ze een kat hebben, door dit belangrijke bericht te delen!

Mark (12) vluchtte na een ruzie weg met mama’s Creditcard. Pas 4 dagen later hoort ze wat er is gebeurd

Grote haaien worden heel dichtbij de Spaanse kust gespot