in

Griezelig: koppel ontdekt dat buurman gaten in het plafond boorde om ze te bespieden

De buurman hield de slaapkamer van het koppel in de gaten

Het zal je maar overkomen: je ligt in bed en komt opeens tot de ontdekking dat iemand je vanaf je plafond zit te bespieden. Het overkwam het Amerikaanse koppel Jerome en Ashley Kennedy uit Pittsburgh. Jerome en Ashley deden vorige maand een ontdekking die niemand ooit wil doen. De twee lagen in bed en hoorden een vreemd geluid. Daarna zagen ze plotseling via een gaatje in het plafond licht in hun kamer schijnen. Jerome was onmiddellijk overtuigd dat er iets niet pluis was.

Camera installatie
Jerome ging meteen op de zolder kijken wat er aan de hand was, maar zag niets. Hij besloot daarom een camera te installeren zodat hij een eventuele indringer kon vastleggen. En wat hij vermoedde, gebeurde: hij legde een onaangenaam incident vast.

Op de camerabeelden van Jerome was duidelijk te zien wat er aan de hand was. De 69-jarige buurman van Ashley en Jerome, Robert Havrilla, hield het stel namelijk in de gaten. Hij was bezig met het renoveren van een rijhuis naast de woning van de Kennedy’s en heeft op die manier vermoedelijk toegang gekregen tot de zolder van het huis van Jerome en Ashley.

Lees ook  Kinderen van 8 en 12 doodgeschoten bij familiedrama Dordrecht, ex zwaargewond

Stalker
Op de beelden is te zien hoe de man met een zaklamp en een boor rondkruipt op de zolder van het stel. Ook zie je hoe hij boven een ventilatiepijp in de vloer ligt. Deze ventilatiepijp kijkt uit op de slaapkamer van Ashley en Jerome. Ashley omschrijft het als ‘griezelig’. “We hebben geen idee wat er aan de hand is in ons eigen huis”, vertelt Ashley.

Maar daar hield het niet op. Ashleys mans kwam er later ook nog eens achter dat de 69-jarige gluurder een verwijderbare muur had geïnstalleerd tussen hun huizen. Op deze manier kon Havrilla makkelijk van het ene huis naar het andere. “Hij haalde ook alle isolatie weg op de vloer van de zolder, zodat hij er gaten in kon boren”, aldus Jerome.

Lees ook  AANSLAG IN DUITSLAND : ZEKER drie doden en 30 gewonden gevallen

Aanhouding
De glurende buurman werd op 17 juli aangehouden wegens beschuldiging van inbraak, huisvredebreuk en stalking. Zelf pleit de man zich onschuldig. Volgens de advocaat van Havrilla had de man ‘geen slechte bedoelingen’ en zou hij alleen maar de zolder van de Kennedy’s op zijn gegaan voor onderhoudswerken. Het gezin is hier echter niet van overtuigd. Sterker nog, ze hopen dat hun buurman ‘voor lange tijd’ opgesloten zal worden.

Hij nam nog idyllische foto’s van zijn ex-vriendin, maar toen maakte hij een dramatische keuze

Vieze luchtjes in de keuken na frituren? Zó laat je ze weer verdwijnen!