in

Griezel hackt camera in slaapkamer van meisje: “Ik ben de Kerstman, wil jij mijn beste vriend zijn?”

Een achtjarig meisje is getraumatiseerd nadat een hacker de camera in haar slaapkamer hackte en haar zei dat hij de Kerstman was. De stem vroeg: “Wil jij mijn beste vriend zijn?”

De familie van het meisje uit Desoto County in de Amerikaanse staat Tennessee was doodsbang nadat ze ontdekten dat de camera was gekaapt. Volgens The Mirror had de familie LeMay de camera amper vier dagen eerder geïnstalleerd.

  Verdachte brutale ver krachting ontkent feiten: 'Ik filmde alleen terwijl mijn vriend haar mis bruikte'

Het meisje wordt vervolgens de stuipen op het lijf gejaagd met griezelige muziek. Daarna zegt de man haar: “Je kunt een rotzooi maken van je kamer. Je kunt je televisie kapot maken. Je mag doen wat je wil.”

De camera werd meteen afgekoppeld en de familie nam contact op met het bedrijf Ring om te achterhalen hoe dit kon gebeuren. In een verklaring lieten ze weten veiligheid hoog in het vaandel te dragen, maar dat de veiligheidsprocedures van het bedrijf niet gekraakt werden.

  Roxeanne Hazes openhartig over tijd na overlijden vader: ‘Ik had een boze fase’

De moeder van het meisje bekende dat ze de twee-factor authenticatie niet ingeschakeld had op haar account – waardoor hackers het aanzienlijk eenvoudiger hebben om in een systeem in te breken.

 

“Bizar gerucht over Bridget Maasland wordt steeds heftiger ”

Nieuwe vriend redt Barbie uit depressie: ‘Eindelijk weer gelukkig’.