in

Griezel hackt camera in slaapkamer van meisje: “Ik ben de Kerstman, wil jij mijn beste vriend zijn?”

Een achtjarig meisje is getraumatiseerd nadat een hacker de camera in haar slaapkamer hackte en haar zei dat hij de Kerstman was. De stem vroeg: “Wil jij mijn beste vriend zijn?”

De familie van het meisje uit Desoto County in de Amerikaanse staat Tennessee was doodsbang nadat ze ontdekten dat de camera was gekaapt. Volgens The Mirror had de familie LeMay de camera amper vier dagen eerder geïnstalleerd.

Lees ook  Harige moedervlek: Wat het betekend als er een donker haartje uit je moedervlek groeit

Het meisje wordt vervolgens de stuipen op het lijf gejaagd met griezelige muziek. Daarna zegt de man haar: “Je kunt een rotzooi maken van je kamer. Je kunt je televisie kapot maken. Je mag doen wat je wil.”

De camera werd meteen afgekoppeld en de familie nam contact op met het bedrijf Ring om te achterhalen hoe dit kon gebeuren. In een verklaring lieten ze weten veiligheid hoog in het vaandel te dragen, maar dat de veiligheidsprocedures van het bedrijf niet gekraakt werden.

Lees ook  Pestkoppen halen op school een ‘grap’ uit en laten een jongen voor dood achter. Je raadt nooit wat de leraar deed toen dit gebeurde…

De moeder van het meisje bekende dat ze de twee-factor authenticatie niet ingeschakeld had op haar account – waardoor hackers het aanzienlijk eenvoudiger hebben om in een systeem in te breken.

 

“Bizar gerucht over Bridget Maasland wordt steeds heftiger ”

Nieuwe vriend redt Barbie uit depressie: ‘Eindelijk weer gelukkig’.