in

Grapje Rotterdamse politie schiet veel mensen in het verkeerde keelgat

Lang niet iedereen kon het grapje waarderen. Een grapje van de Rotterdamse politie heeft voor veel ophef gezorgd op Twitter.

Het politieteam maakte een opmerking over schoonmoeders en raakte daarmee een gevoelige snaar bij veel mensen.

”Ik vind deze opmerking echt niet kunnen en ik zie er de humor absoluut niet van in”, zo schrijft een Twitteraar.

Inmiddels heeft de politie Rotterdam gereageerd op alle tumult. Kun jij om het grapje lachen, of vind je het niet kunnen?

Schoonmoeder
Het was gisteren de warmste 25 juni aller tijden en dat hield de gemoederen flink bezig. Maandag was het echter ook al behoorlijk warm in ons land en de politie van Rotterdam-Oost waarschuwde daarom via Twitter om geen kinderen of dieren achter te laten in de snikhete auto. ”Je schoonmoeder erin achterlaten is overigens best prima”, schreef het politiekorps in de tweet.

Lees ook  Lidl verkoopt voorgepelde “naakte uien” in plastic verpakking.

Serieus
De meerderheid lag in een deuk om de grap, maar er volgde ook flink wat onbegrip. Zo zijn sommige mensen van mening dat de politie zich serieus hoort te gedragen op sociale media.

”Ik vind deze opmerking echt niet kunnen en zie er de humor ook totaal niet van in. Een overheidsinstantie dient mijns inziens te allen tijde serieus te zijn.

By the way: ik koester warme gevoelens naar mijn inmiddels overleden Rotterdamse schoonmoeder”, schrijft iemand.

”Maar als er nu een schoonmoeder opgesloten wordt in een auto en de pijp uit gaat, gaat de verantwoordelijke dan vrij omdat jullie aansporen dat schoonmoeders wel mogen?”, reageert een andere volger.

Knipoog
De politie probeerde de gemoederen te bedaren door aan te geven dat een geintje wel moet kunnen.

”Dit bericht is door onze afdeling communicatie goedgekeurd en de boodschap erachter kan echt door eenieder worden gesnapt.

Lees ook  Foto legt verbluffende geboorte vast die bij één van de 80.000 baby’s voor komt

Door dit soort dingen te bekritiseren maakt u het overheidsdiensten alleen maar moeilijk om menselijk, laagdrempelig en benaderbaar te communiceren met burgers.

In het ene bericht zijn wij uiterst zakelijk, in het andere zoeken we de reactie en het bereik”, reageren ze op een boze volger.

Geweldig
De politie vervolgt: “Twitter is toch duidelijk een ander publiek dan Facebook, of gewoon meer schoonmoeders met een na vandaag wat aangebrande reactie. Ook dit is met een knipoog.

Vaak zijn we uiterst serieus en professioneel. Soms een grapje met een knipoog om ons bericht een boost te geven.” Gelukkig zijn er ook schoonmoeders die wél om het grapje kunnen lachen.

“Ik ben zelf schoonmoeder en ik vond hem geweldig. Maar ik weet zeker dat mijn schoonzoon de ruit in zou slaan voor mij, hoor!” luidt een van de commentaren.

Lugubere vondst. Dode hond gevonden in dichtgespijkerde kist in water!

Jongen (25) bijna verdronken tijdens 112-storing: omstanders ‘in rep en roer’