in

Gezonde, perfecte VOETEN? Zo doe je dat op grootmoeders wijze.

We zijn onze voeten niet altijd even dankbaar voor al het werk dat ze voor ons uitvoeren. Ze brengen ons elke dag naar onze bestemming en dragen ons ganse gewicht. Als we dan ook nog toelaten dat blaren, schimmel, eksterogen en wat nog zich ontwikkelen op onze voeten, dan gaan we enkele stappen te ver! Je kan je voeten prima in perfecte conditie houden met deze eenvoudige tips. En het beste van al? Je hebt alles wat je nodig hebt waarschijnlijk al in huis.

1. Deodorant tegen blaren

Nieuwe lederen schoenen zijn te gek maar ze geven ons vaak ook blaren tot ze helemaal ‘ingelopen’ zijn. Je kan dit heel eenvoudig vermijden door wat deodorant op de binnenkant te spuiten. Zo ontstaat er een beschermingslaag tussen je voet en het leder en dat zorgt voor minder schuren. Heb je toch een blaar opgelopen? Spuit dan gewoon deodorant op de plek en laat drogen.

2. Mondspoeling tegen nagelschimmel

Mogelijk gebruik je het om je mond na het poetsen te spoelen, maar wist je ook dat dit middel geweldig is tegen teenschimmels? Je neemt best een voetbadje met een deel mondspoelmiddel (Listerine), een deel azijn en twee delen warm water. Laat je voeten een halfuur weken en spoel dan af met warm water. Je kan deze methode ook gebruiken om dode huid te verwijderen en het werkt ook tegen stinkvoeten!

Lees ook  19 toen en nu foto’s van Australië die laten zien hoeveel schade de brand nu al heeft aangericht

3. Paprika tegen de eeltknobbel onder je grote teen

Bij hallux valgus, zo heet deze aandoening, vormt er zich een grote eeltknobbel onder je grote teen. de knobbel is meestal een gevolg van slechte schoenen en kan behoorlijk pijn doen. Gebruik rode paprika! Smeer het sap direct op de getroffen zone en laat intrekken.

4. Ajuin tegen eksterogen

De gehate eksterogen doen niet alleen veel pijn, ze laten je voeten er vreselijk uitzien. Leg simpelweg wat ajuinschijven in azijn en leg de schijven na een dag direct op de plek. Je kan de ajuin met een sok of een zwachtel op zijn plaats houden zodat je er zelfs mee kan gaan slapen. Herhaal deze procedure elke dag en sta versteld bij het resultaat.

Lees ook  Anna Nooshin plaatst behoorlijk gewaagde foto online

5. Honing tegen voetschimmel

We weten allemaal dat honing een antibacteriële werking heeft en het is dan ook een uitgelezen middel tegen voetschimmels. Smeer de getroffen zone met honing in en laat een tijdje inwerken. De honing verzacht de infectie en laat de schimmel verdwijnen.

Niet te geloven hoe simpel het is om goed voor je voeten te zorgen. Onze grootmoeders kennen zeker al deze trucs maar vaak bereikt deze kennis ons niet meer. We kopen producten in de apotheek of supermarkt die vaak veel minder goed werken dan eender welke van de hierboven beschreven methodes. We zeggen er graag nog even bij dat goeie schoenen essentieel zijn voor gezonde voeten. Zorg ervoor dat je schoenen nooit klemmen aan je tenen, rond de wreef op aan de hiel.

Je voeten zullen je dankbaar zijn!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Elf dagen na begrafenis van zijn zoon krijgt vader plots telefoon: “Hey, papa”

De dertig meest LUIE mensen ter wereld en hun ongelooflijke vindingrijkheid om vooral zo weinig mogelijk energie te verspillen. Het is haast een kunst.