in

Getrainde honden voorkomen dat stropers 45 neushoorns in Zuid-Afrika doden

Honden zijn de meest loyale vrienden die we ooit zullen hebben. Ze zijn zorgzaam, lief en warm. Honden zijn meestal kleiner dan een neushoorn, maar ze kunnen er zeker een beschermen.

Stroperij van neushoorns is een groot probleem in Afrika. Autoriteiten worstelen sinds 2008 met stropers. De populatie neushoorns is afgenomen en het aantal gedode dieren is sinds 2015 toegenomen. In 2015 zijn er 1.349 neushoorns gedood. In het afgelopen decennium hebben stropers meer dan 8000 neushoorns gedood of verhandeld.

Stropers hebben geen stap terug gedaan en ze blijven dieren doden. Het WWF meldt dat neushoorns worden vermeld als ernstig bedreigde dieren.

Ongeveer 80% van alle neushoorns leeft in Zuid-Afrika. In 2019 werden meer dan 250 mensen gearresteerd wegens stroperij en handel in neushoorns.

Het Greater Kruger National Park is de thuisbasis van duizenden neushoorns. Het is namelijk het grootste wildreservaat van Zuid-Afrika. De National Parks Act ondersteunde de samenvoeging van Shingwedzi en Sabie Game Reserves. In het gebied leven ongeveer 150 zoogdieren, 500 vogels en 100 reptielen.

Agenten slaan autoruit in en bevrijden 'ernstig dorstige' hond

Hoe beschermen ze het park? Het Southern African Wildlife College leidt honden op. Deze act maakt deel uit van het project van het College en Ivan Carter Wildlife Conservation Alliance.

Johan van Straaten is de K9 Master. Volgens hem hebben honden sinds 2018 ongeveer 45 neushoorns gered.

Sean Viljoen is een 29-jarige fotograaf uit Kaapstad en maakte de mooiste foto’s van het South African Wildlife College.

“In de gebieden waar de Southern African Wildlife College patrouilleert, is het slagingspercentage van de honden ongeveer 68 procent bij gebruik van zowel aan de lijn als buiten de lijn vrije speurhonden, vergeleken met drie tot vijf procent zonder hondencapaciteit,” zei hij.

“In het afgelopen decennium zijn meer dan 8000 neushoorns verloren gegaan door stroperij, waardoor het land het hardst is getroffen door deze aanval van stroperij. Het project draagt ​​bij aan het voortbestaan ​​van de rijke biodiversiteit in Zuid-Afrika en de wilde dieren, waaronder de neushoorn, die ernstig is getroffen door natuurcriminaliteit. De game-changer zijn de gratis speurhonden geweest die veel sneller kunnen volgen dan een mens dat kan op terrein waar de beste menselijke trackers het spoor zouden verliezen. ”

Rijke zakenman staat trots naast de twee baby olifanten die hij vermoordde voor foto’s

Bloedhonden, beagles, Belgische Mechelaar, Foxhounds, Blue Ticks en vele andere rassen beschermen het park. Honden nemen deel aan klassen van gratis volgen, inval, detectie, patrouille en arrestatie.

“Ze beginnen met trainen vanaf de geboorte en worden al op zeer jonge leeftijd gesocialiseerd”, aldus Johan van Straaten. ‘Ze leren hoe ze een persoon in een boom kunnen volgen, volgen en basale gehoorzaamheid volgen. Na zes maanden hebben we al die training formeler samengevoegd – ze hebben de nodige vaardigheden om het werk op jongere leeftijd te doen, maar zijn niet volwassen genoeg om alle druk van echte operaties aan te kunnen. Afhankelijk van een aantal factoren worden honden ongeveer 18 maanden lang gebruikt. ”

Op 7 mei vierde het Southern African Wildlife College de eerste verjaardag van puppy’s met zwarte en bruine honden. Over zes maanden sluiten de pups zich aan bij hun oudere maatjes.

Aleksey (20) wil zijn vriendin bewijzen hoeveel hij van haar houdt en vermoordt ex-vriendin

Vader die jarenlang zijn kinderen misbruikte krijgt vijf jaar cel en tbs