in

Genees voet pijn in minuten – met deze 5 effectieve oefeningen

We zijn ons er waarschijnlijk allemaal van bewust dat onze botten met elkaar verbonden zijn, en dat pijn in een deel van ons lichaam gemakkelijk tot andere problemen kan leiden.

De pijn in onze voeten kan bijvoorbeeld zijn oorsprong vinden in je benen.

Natuurlijk zijn er veel oorzaken van voetpijn, en voor de zekerheid is het altijd het beste om medisch advies in te winnen.

Maar er zijn ook enkele eenvoudige maar effectieve oefeningen die je thuis kunt proberen.

Natuurlijk zijn dit misschien niet de leukste oefeningen, maar als je een paar keer per week een paar minuten besteedt, zullen je voeten veel beter aanvoelen.

Hieloefeningen
De kuitspieren en ligamenten bij de hiel zijn ongelooflijk belangrijk voor de gezondheid van je voeten.

Ga op een trede staan ​​met je hielen op een trede. Breng vervolgens je hielen omhoog en laat ze zakken. Herhaal 10 keer, twee keer per week.

Zool strekken
Deze oefening kan het bewegingsbereik van je voeten verbeteren en het kan ook de pijn in je zolen tegengaan. De eenvoudigste manier om deze oefening te doen, is in een stoel gaan zitten en een van je voeten op je knie leggen.

Lees ook  Mop van de dag: een advocaat en een blondje op een vliegtuig!

Pak je tenen vast en trek ze zachtjes naar achteren en naar achteren. Deze beweging strekt de pees en het spierweefsel uit dat de hiel met de tenen verbindt.

Probeer deze positie 10 seconden vast te houden en herhaal 10 keer per voet.

Tennisbal voetoefening
Een tennisbal is een uitstekend hulpmiddel om je voeten te masseren.

Rol de bal onder je voet terwijl je er een beetje druk op zet. Doe het ongeveer een minuut voordat je van voet verandert. Het is een perfecte manier om het bloed te laten circuleren!

De teen strekt zich uit
Je denkt waarschijnlijk niet vaak aan je teenspieren, maar ze moeten worden geactiveerd en liefde ontvangen. Deze spieren hebben een belangrijke functie, omdat sterke teenspieren de balans verbeteren en de flexibiliteit in de voeten vergroten.

Leg een sterk elastiek rond je tenen en probeer ze uit elkaar te spreiden. De rubberen band moet enige weerstand bieden, dus zorg ervoor dat je een goede rubberen band hebt. Spreid je tenen gedurende vijf seconden en herhaal 10 keer per voet.

Teen curls
Je kunt deze uitdagende oefening zowel zittend als staand doen.

Lees ook  Ouders laten kind (3) achter in bloedhete auto, jongetje overlijdt

Begin met het plaatsen van een kleine handdoek op de grond voor je. Probeer een handdoek te pakken met je tenen en probeer dan de handdoek naar je toe te trekken.

Je kunt ook proberen dobbelstenen, knikkers en dergelijke met je tenen op te pakken. Herhaal 4-5 keer voor elke voet.

Bonustips:
1. Draag de juiste schoenen. Schoenen die voldoende ruimte hebben voor je tenen, goed passen en je voet stabiel houden, hebben de voorkeur.

2. Trakteer jezelf op een voetenbad. Een voetenbad met epsomzout is ideaal voor vermoeide voeten en verhoogt tevens de inname van magnesium.

3. Probeer yoga. Yoga is een uitstekende manier om spieren te helpen versterken en je benen en voeten in balans te brengen.

4. Ga blootsvoets. Blootsvoets lopen stimuleert de bloedcirculatie, wat op zijn beurt zorgt voor een betere oxygenatie. Je voeten bevatten veel zenuwuiteinden en contact maken met de grond kan stress verminderen en het herstel versnellen.

5. Raadpleeg een specialist. Ga naar een arts als je lijdt aan ondraaglijke, constante voetpijn.

Vergeet niet om deze tips te delen met iedereen die je kent op Facebook. De voeten van je vrienden zullen je later bedanken!

Wetenschappers: je hebt rijst je hele leven lang verkeerd gekookt

Waarom brandweerlieden mobiele telefoons afpakken van strandgangers – een belangrijke boodschap die ik zeker wil delen