in

Geleidehond weigert baasje in de steek te laten nadat de slechtziende man flauw valt

De 43-jarige Fernando da Silva woont in het Braziliaanse Guarulhos. Hij liet alle buren en winkeliers in de buurt waar hij woont bezorgd achter nadat hij midden op straat flauwviel.

Fernando is slechtziend en diabetisch. Samen met Nina, zijn geleidehond, woont hij alleen. Op weg naar huis voelde hij zich niet goed, waarna hij struikelde, zijn hoofd stootte en flauw viel.

Daniela Silvestre filmde hoe Nina weigerde haar baasje in de steek te raken. Nadat de beelden op sociale media verschenen, waren veel mensen hierdoor geraakt.

Buurvrouw Nayara Ornelas kent Fernando al jaren en vertelde aan Voaa dat hij het erg zwaar heeft. Met een groep vrienden bracht ze een voedselmand met basisbenodigdheden naar zijn woning en ontdekten ze dat hij niet eens een fornuis had.

De man werkt als omroeper in een winkel en at eenmaal per dag een maaltijd die door de staat São Paulo beschikbaar werd gesteld.

Door de pandemie lukte dat niet altijd meer. Vaak lijdt hij honger, zodat Nina wel te eten heeft. Zij komt voor hem op de eerste plaats.

Lees ook  Gruwelijke mishandeling van kangoeroe in Russisch circus – ze doen hem een rokje aan en trekken aan z’n staart

Met de hulp van een paar vrienden slaagde Nayara erin om een fornuis, koelkast, bed en tv te regelen.

Ook wisten ze hem te voorzien van een kleine luidspreker, zodat hij weer aan het werk kon gaan, omdat de vorige was gestolen.

Online werd een campagne gestart om Fernando te helpen. De opbrengst zal worden gebruikt om voedsel te kopen en de huur te betalen.

Het oorspronkelijke doel, zo’n 14.000 euro is ver overschreden. Inmiddels is meer dan 30.000 euro opgehaald!

Hopelijk is dit genoeg om een eigen woning te financieren, waardoor hij geen maandelijkse huur meer hoeft te betalen.

Omdat Fernando slechtziende is, is hij al meerdere malen beroofd. Zelfs zijn geleidehond hebben dieven geprobeerd te stelen.

Nayara zei dat een van de redenen waarom hij thuis niets heeft, is dat hij onlangs is bestolen, op een ander adres waar hij woonde.

Lees ook  Elke nacht staart de hond de man urenlang aan. Als hij ontdekt wat zijn vorige eigenaar met hem deed, begint hij te huilen

“Hij is doodsbang,” zei ze. Hij zal nu alle hulp en steun krijgen die hem toekomt.

Ook al leed hij honger, Fernando vroeg nooit zelf om hulp. Zijn prioriteit was Nina eten geven. De viervoeter is zijn grootste passie.

Ze zijn al twee jaar onafscheidelijk, nadat zijn eerste geleidehond, Meninão, twee jaar geleden aan kanker stierf.

Helaas is Nina ook ziek, ze heeft tekenkoorts. De viervoeter wordt behandeld, maar daar zitten kosten aan verbonden. Met de opbrengst van de campagne zullen ook haar medische kosten worden betaald.

Soms maakt een filmpje een wereld van verschil. De beelden van Nina die haar baasje beschermd gingen viraal en raakten duizenden mensen.

Het bleek niet alleen een emotionele clip te zijn; het was het begin van een nieuwe start voor Nina en Fernando. Dankzij de vrijgevigheid van velen mensen ziet hun toekomst er nu heel anders uit!

Arno (15) hoort dat hij nog maar kort zal leven – Utrechtste politie schenkt hem prachtig eerbetoon

André Hazes deelt foto van de ‘airbags’ van een slapende Monique Westenberg