in

Geld gevonden op straat? Je kunt het beter laten liggen om deze reden

Als jij geld gevonden had; zou je het dan meenemen?

Wat zou jij doen als een briefje van twintig euro op straat zou zien liggen? Waarschijnlijk zou je het oppakken en kijken of je iemand ziet die het kwijt is, toch? Als dat nou niet het geval is, zou je het dan in je zak stoppen? Hoogstwaarschijnlijk wel, maar dat is geen wijs besluit zo blijkt nu. De 23-jarige Nicole Bailey ondervond dit zelf, nadat zij nietsvermoedend een briefje van twintig van de grond raapte.

Lees ook  André Hazes: Niemand zal snappen wat wij met elkaar hebben

Dit wil je niet.

Gevonden
De Britse vrouw liep over straat toen ze het biljet op straat vond. Ze keek nog om zich heen om te zien of er iemand in de buurt was, maar ze kon niemand vinden. Ze besloot het biljet zelf mee te nemen en dat komt haar nu duur te staan. Het biljet was op de grond gevallen nadat een man gepind had. Hij heeft de camerabeelden opgevraagd bij de bank en op die beelden was te zien hoe Nicole het geld in haar zak stak.

Lees ook  Miljonair ging vol voor carrière en verliest dan plots zoontje. “Knuffel je kinderen, werk niet te lang”

Strafblad
De man besloot -gek genoeg- de politie in te schakelen en de vrouw werd opgepakt en verhoord. Zij ontkende in eerste instantie dat ze het geld had meegenomen, maar bekende later alsnog toen ze de beelden te zien kreeg. Door deze ogenschijnlijk onschuldige actie heeft Nicole nu een strafblad en is ze 175 euro lichter door de boete die ze kreeg.

Volgende week 17 graden: komt de zomer nog terug in september?

Ervaren bushcrafters: Jos Brech gaat zeker gevonden worden