in

Geen werk en geen strafblad, dit is wat we weten over ontvoerder van Jayme (13)

De verdwijning van de dertienjarige Jayme Closs hield de gemoederen in Amerika maandenlang bezig. Nu ze terecht is, richt de aandacht zich op de vermoedelijke ontvoerder, Jake Patterson. “Hij was een goede leerling met een grote vriendengroep.”

Veel meer dan zulke algemene uitspraken over zijn schooltijd is er niet bekend over de 21-jarige Patterson,die wordt verdacht van de moord op Jayme Closs’ ouders in hun huis in Barron en het ontvoeren van het meisje zelf.

Verhuisde ouders
Hij zou haar sinds de ontvoering drie maanden geleden verborgen hebben gehouden in Eau Claire Acres. Dat is een gehucht met dertig huizen even buiten het stadje Gordon, in de Amerikaanse staat Wisconsin, ongeveer een uur rijden van Barron. Het huis daar is van zijn vader. Patterson kwam er zo’n vijftien jaar geleden wonen met zijn ouders en broer.

Toen Patterson en zijn broer ouder werden, verhuisden hun ouders. De jongens bleven wel in Eau Claire Acres wonen. Het lijkt erop dat Jake dat al die tijd is blijven doen, al zeggen veel inwoners dat ze hem nog nooit hebben gezien.

LEES OOK!
Doodgeschoten meisje (16) en dader (31) Rotterdam zijn bekenden van elkaar

Onduidelijkheid
In 2015 deed hij eindexamen aan de Northwood School in het nabij gelegen Minong. Hij stond bekend als een ‘rustige, maar goede leerling’, volgens een medewerkster van de school. Hij deed niet aan sport, maar zat wel in het quizteam.

Wat hij na zijn examen voor leven leidde, is onduidelijk. Volgens de sherrif van Barron county, waar Jayme Closs woonde met haar ouders, was Patterson werkloos ten tijde van de ontvoering.

Wel is bekend dat hij in 2016 één dag in dezelfde fabriek heeft gewerkt als Jayme’s ouders. Waarschijnlijk heeft hij op die dag geen contact met ze gehad. Patterson stopte met werken in de fabriek in Barron omdat hij ging verhuizen, aldus de fabriekseigenaar.

Veranderd uiterlijk
Patterson werd afgelopen donderdag opgepakt, nadat Jayme Closs was ontsnapt uit de woning waar hij haar vasthield. Hij werd staande gehouden terwijl hij rondreed met zijn auto en het leek erop dat hij naar het meisje op zoek was.

LEES OOK!
DADER GOKMEN TANIS UTRECHT OPGEPAKT!

De sherrif stelde tijdens de persconferentie over de arrestatie dat Patterson ‘veel stappen heeft ondernomen om zijn identiteit verborgen te houden voor de politie en het publiek in het algemeen’. Al heeft hij geen strafblad en was hij ook niet bekend bij de politie.

Ook had de ontvoerder zijn uiterlijk veranderd voordat hij toesloeg. Zo had hij zijn hoofd kaalgeschoren om te voorkomen dat er haar zou achterblijven.

Sterk vermagerd
De vermissing van Jayme hield de Verenigde Staten maandenlang in zijn greep. Op de avond dat haar ouders werden doodgeschoten in hun huis in het Amerikaanse plaatsje Barron, verdween Jayme spoorloos. De politie sloot haar al snel uit als dader.

Na drie maanden werd Jayme dan eindelijk op straat aangetroffen door een vrouw die haar hond uitliet. Het meisje was ontsnapt uit het huis van haar ontvoerder en klampte de vrouw aan. “Ze was sterk vermagerd”, vertelde de vrouw. “Het was alsof ik een geest zag.”

Chantal Janzen twerkt erop los tijdens Hollands Got Talent

Ontvoerder van tiener Wisconsin vermoordde ouders om dochter mee te nemen