in

Geen enkele arts zou deze baby ter wereld hebben gebracht als de moeder niet gelogen had

Zelfs de artsen hebben het over een wonder. Toen de kleine Amillia geboren werd, geloofde niemand dat ze zou overleven. Maar alles verliep heel anders, inclusief een wereldrecord.

Toen op een herfstdag in 2016 in een ziekenhuis in Miami de kleine Amillia geboren werd, hield de hele stad de adem in. Want zoiets was nog nooit ergens in de wereld voorgekomen.

Amillia werd al na 21 weken en 6 dagen via keizersnede ter wereld gebracht – en dit stadium had de baby wettelijk gezien nog geaborteerd kunnen worden. Ze is 24 cm klein en weegt 280 gram, en alles aan haar is uitermate fragiel en breekbaar. Maar het onwaarschijnlijke was waar: ze leefde!

Haar ouders Sonja en Eddie Taylor wilden al langer een kind, maar het mocht gewoon niet zijn. Pas als ze voor kunstmatige inseminatie kozen, leek hun droom uit te komen. Maar de vreugde sloeg al snel om in angst.

Lees ook  Syrische vluchteling boos om gekregen huis

Toen in de vierde zwangerschapsmaand de eerste complicaties optraden en de baarmoeder van Sonja ontstoken raakte, was er geen andere uitweg meer. De dokters moesten de geboorte inleiden om het leven van de moeder te beschermen. Om de artsen zover te brengen, moest de moeder zelfs liegen: Ze gaf aan dat ze in de 24e zwangerschapsweek was, terwijl ze eigenlijk nog maar 21 weken zwanger was.

Hoewel niemand daar rekening mee gehouden had, overleefde Amillia de eerste uren na de geboorte. Dat tegen alle medische prognoses en verwachtingen in. Ze was de jongste te vroeg geboren baby die overleefde. Een wereldrecord!

Een verpleegster herinnert zich: “We konden het niet vatten. Amillia probeerde vlak na haar geboorte al te huilen. En dat na 21 weken en zes dagen.” Een normale zwangerschap duurt tussen de 37 en 40 weken.

Ze had echter geen eenvoudige start in het leven. De eerste weken mochten de ouders hun baby niet vasthouden en slechts achter glas zien. Maar na twee maanden op de afdeling intensieve zorgen was het eindelijk zo ver: Sonja mocht haar baby voor de eerste keer in de armen nemen en het flesje geven.

Lees ook  Het publiek vindt hem te oud – maar kijk nu wanneer hij begint te dansen.

Dankzij de goede zorgen van de dokters groeide Amillia prachtig. Haar moeder zegt nu zelfs: “Ze is ondertussen zelfs een beetje dik geworden …”

En ondertussen heeft de kleine Amillia een zus gekregen. Want Sonja en Eddie adopteerden een meisje van 16 uit het weeshuis. “We hebben zoveel geluk gehad dat we gewoon iets moesten terugdoen.”

Amillia heeft met haar levenswil en vechtlust alles overwonnen. Ze kwam op een tijdstop ter wereld waarop mensen nog bewust tegen het leven kiezen. Maar Amillia heeft bewezen dat elk leven een kans verdient.

DEEL dit opmerkelijke verhaal met iedereen die je kent!

Weet jij waar je ovenlade voor dient? Want je hebt het wellicht helemaal fout!

Deze pasgeborene sterft kort nadat het ter wereld kwam. De artsen staan voor een raadsel. Wat is hier gebeurd?