in

Friese zussen van 68 en 67 jaar oud voor rechter wegens opzettelijk doodrijden van kip.

Maandag stonden twee zussen uit Wijnjewoude en Zevenhuizen voor de politierechter in Leeuwaarden omdat ze een kip opzettelijk doodgereden hadden. De zaak kwam aan het licht nadat een filmpje van het incident op de sociale media begon te circuleren.

Een van de zussen legt de kip voor het achterwiel van de auto, terwijl de andere zus moedwillig over de vogel rijdt. Een buurjongen filmde het tafereel en postte het op Dumpert.

Op die manier kreeg ook de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming lucht van de zaak. Volgens de dierenbescherming veroorzaakten de vrouwen onnodig dierenleed.

De kip was volgens de zussen doodziek, dronk niet meer en had moeite om te ademen. De vogel doodrijden met de auto leek hen de beste manier om het dier uit haar lijden te verlossen.

LEES OOK!
Wat te doen als je wild aanrijdt? 'Liever een auto achterop, dan een hert voorop'

Leeuwarder Courant meldt dat de oudste zus, van wie de kip was, het heel erg vond dat ze van dierenmishandeling beticht werd.

Ze beklemtoonde dat ze al jaren dieren houdt en altijd erg goed voor hen zorgde. De vrouw verklaarde: “Wij wilden die kip uit haar lijden verlossen.”

De regels over het slachten van pluimvee stellen echter duidelijk dat pijn en stress absoluut vermeden moet worden.

Het dier moet eerst bedwelmd worden alvorens het te slachten. De handelswijze van de zussen garandeerde volgens een dierenarts niet dat het dier meteen zou overlijden.

De officier van justitie geloofde dat de vrouwen geen slechte intenties hadden, maar dat ze het anders hadden moeten aanpakken.

LEES OOK!
OMG zoveel urine zit er gemiddeld in een zwembad!

Ook de rechter volgde die argumentatie en bevond hen schuldig zonder een straf uit te spreken. Volgens de rechter is de aandacht rond de zaak een leermoment geweest voor de zussen.

De rechter vindt wel dat de vrouwen hun buurjongen, die het filmpje postte, streng moeten toespreken. “Dat hij dit soort dingen niet moet doen, laat hem dat merken”, zei de rechter volgens AD.

Je kunt het filmpje van de feiten op Dumpert bekijken. Let wel: het beeldfragment is niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en deel dit bericht met iedereen die je kent!

Geldtransporteur rijdt weg met geldwagen – minstens 1 miljoen euro buit.

Knappe dame wordt eventjes hard aanger*nd door hitsige dolfijn