in

Franse Vogezen was afleiding! Jos Brech wilde z.s.m naar Spanje!

De 55-jarige Jos Brech die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, heeft rond de periode van zijn verdwijning specifiek gezocht naar verlaten dorpjes in het noorden van Spanje. Dat vertelt zijn voormalige bushcraft-collega Johan Mees uit Den Bosch tegen het Brabants Dagblad. ,,Dat hij in Spanje is aangehouden, verbaast mij dus niets.”

Na zijn vertrek in februari vond een groep zoekers een laptop van Brech in een hutje in Frankrijk.

,,In de zoekgeschiedenis zagen we dat Jos specifieke interesse had in verlaten dorpen in Spanje. We hielden er rekening mee dat hij plannen had om naar een van die dorpjes te gaan. Met deze aanhouding valt voor mij het kwartje.”

Lees ook  Bungelende man aan schoorsteen overleden

Aanhouding
De Spaanse politie kwam Brech op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen.

Brech werd zo’n 50 á 60 kilometer van Barcelona in de kraag gevat. Hij woonde afwisselend in een tentje en in een verlaten huis met andere dakloze mensen.

Lees ook  Younes O uit Hilversum verwikkeld in ontuchtzaak

Opluchting
Johan Mees, voorzitter van de Stichting Bushcraft Nederland, is opgelucht dat Brech is aangehouden en er een einde is gekomen aan de dagenlange zoektocht. ,,Hopelijk komt er nu duidelijkheid voor de familie Verstappen. Het is aan Jos om hen die duidelijkheid te geven. Hij moet nu het complete verhaal vertellen.”

JOS BRECH OPGEPAKT! Ouders Nicky Verstappen enorm opgelucht

Verpleegster in shock wanneer ze beseft dat stervende patiënt haar vader is die ze al 41 jaar niet gezien had.