in

Foto legt verbluffende geboorte vast die bij één van de 80.000 baby’s voor komt

Bevallen is altijd een wonder. Een leven in deze wereld brengen is een voorrecht en elke glimlachende baby is een prachtig geschenk.

Hoewel de geboorte altijd geweldig is, is bijna geen levering hetzelfde. Jana Brasil is een fotograaf in Brazilië. Ze legt de unieke en prachtige bevallingen van baby’s in haar omgeving vast.

Eerder dit jaar fotografeerde ze iets dat echt zeldzaam is: een echte geboorte. Dit gebeurt wanneer een kind wordt afgeleverd nog steeds volledig ingekapseld in de vruchtzak zit.

Dit gebeurt alleen bij ongeveer 1 op elke 80.000 geboorten, wat betekent dat Brazilië ongelooflijk veel geluk heeft gehad het te kunnen zien.

Lees ook  Buitenlandse Zaken stelt 'alles in het werk' om Anouk te vinden op Cuba

Haar foto’s zijn anders dan alles wat je ooit eerder hebt gezien.

De zak zorgt voor een bijna buitenaards uiterlijk voor de baby, maar hij is volkomen onschadelijk. De caul, soms een sluier genoemd, wordt gemakkelijk verwijderd door artsen of verloskundigen.

De baby, Noah Valasco, werd door middel van een keizersnede in het Praia da Costa-ziekenhuis afgeleverd. Hij en zijn moeder, Monyck, zijn allebei gezond en gelukkig.

Caul-geboorten zijn nog zeldzamer wanneer ze een keizersnede omvatten, omdat het scalpel typisch snijdt in de zak, waardoor de geboorte van Noach veel specialer wordt.

Lees ook  Wie weet waar Clifton MacDonald uit Rotterdam is?

De foto’s zijn over de hele wereld gedeeld en Monyck blijft overweldigd. “Mensen over de hele wereld plaatsen de foto’s opnieuw en zoeken ons. Ik zag hem geboren worden.

Ze lieten het scherm zakken zodat ik het kon zien. Ik heb veel gehuild. Brazilië begon pas drie jaar geleden fulltime foto’s van geboorten te maken en ontving prijzen voor haar werk. Toch is Noach duidelijk een speciale.

Waarom het uiterlijk van Jennifer Aniston liefst 340.000 euro per maand kost

Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren