in

“Flamingo jongen” wordt gepest om misvorming – zo ziet hij eruit na zijn levensreddende operatie

De 31-jarige Tim Tebow is een voormalige American Footballspeler en huidige professionele honkballer. Hij werd in de Filipijnen geboren, toen zijn ouders zendeling waren. Als echte filantroop heeft hij een passie voor het helpen van andere mensen – zoals het jongetje Sherwin.

Sherwin werd geboren met beide voeten naar achteren gekeerd. Per toeval ontmoette Tim de kleine jongen en hij raakte onder de indruk van zijn levenshouding. Het ventje was altijd goedlachs en hield van grapjes, ook al kon hij nauwelijks lopen.

Tim wist vanaf dat moment wat hij wilde doen met zijn leven. Sherwins lot inspireerde Tim om zijn geld te gebruiken om kinderen zoals hem te helpen.

LEES OOK!
Kleuterjuf opgepakt na dood 3-jarig meisje

Een paar maanden later ontmoette Tim een andere jongen die hem sterk aan Sherwin deed denken, Aldrin.

Aldrins aandoening was nog erger, de misvorming maakte zijn leven aanzienlijk moeilijker. Niet alleen was het lastig om te lopen of zijn evenwicht te bewaren, andere kinderen en volwassenen dreven de spot met hem door hem ‘flamingo jongen’ te noemen.

De jaren gingen voorbij en zijn toestand verslechterde als gevolg. Het was voor zijn familie financieel onmogelijk om een operatie uit te laten voeren.

LEES OOK!
Ze leefden voor de zee. Dit waren Sander, Joost, Pim, Mathijs en Max

Via zijn stichting hoorde Tim over Aldrin en hij besloot hem onmiddellijk te helpen.

Hij verzamelde een medisch team en samen zetten ze een plan op. Tim nam alle kosten op zich. Aldrin zou worden geopereerd, waarna een lange revalidatie volgde.

De procedure duurde vier lange uren – maar daarna is Aldrin helemaal hersteld!

In de onderstaande clip kunnen we een emotionele Tim hierover horen praten. Laat een hartje achter in de reacties op Facebook voor mensen zoals Tim – zij maken deze wereld een betere plek!

Jongen rent brandend huis in om nichtje te redden: ‘Zou het zo weer doen’

Ex-man steekt vrouw in keel in Kerkrade – Buurt enorm geschrokken om dood lieve tante