in

Familie neemt afscheid van mama met Alzheimer. Wanneer ze naar papa kijken, moeten ze naar adem happen.

Liefde is een krachtige emotie. Het verbindt zielen en levens. Koppels die hun leven lang getrouwd zijn begrijpen dit gevoel heel goed. De 92-jarige Bob en de 90-jarige Ruth Kretschmer vierden onlangs hun 71e huwelijksverjaardag. Ze ontmoetten elkaar voor Wereldoorlog II op een rolschaatsbaan. Bob stond eerder bekend als een feestneus, terwijl Ruth eerder serieus was.

Toen Bob werd opgeroepen voor het leger, deed hij dat met erg veel trots. Later keerde hij naar de VS terug om met Ruth te trouwen.

In 1955 trokken ze in in het huis dat Bob voor hen gebouwd had in Medinah, Illinois, samen met een koe, een paard, een kalkoen, konijnen en een geit genaamd Billy.

Ze hadden drie kinderen – de dochters Bobbi en Ruthann en een zoon David. Met de jaren groeide hun familie aan met 12 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. Hun kinderen beschrijven de relatie van hun ouders als eentje gevuld met “toewijding, liefde en moed.”

Lees ook  Kinderen (12, 13) zwaargewond na auto-ongeluk Erasmusbrug

Helaas begonnen Bob en Ruth gezondheidsproblemen te krijgen naarmate ze ouder werden. Ruth kreeg Alzheimer, terwijl Bob longkanker had, die uitgezaaid was naar zijn botten en lever. Bob wist dat hij de strijd tegen kanker aan het verliezen was, maar hij wist dat hij moest volhouden voor zijn vrouw.

“Ik ga bergafwaarts”, zei hij tegen een vriend. “Maar ik moet volhouden want ik kan Ruth niet naar een verzorgingstehuis laten gaan.”

Het koppel woonde nog altijd in het huis waar ze al 60 jaar geleefd hadden. Hun ziekenhuisbedden stonden vlak naast elkaar. Hun drie kinderen zorgden om de beurt voor hen, en ze kregen ook hulp van verzorgers.

Vrijdag iets voor 10 u stopte Ruth met ademen. Toen ze overleed, was het alsof Bob dit gevoeld had. Een verzorger hield Bob’s hand vast en huilde. Hij vroeg wat er aan de hand was.

Lees ook  Het gaat niet goed met Monica Geuze

“Ruth is weg”, vertelde ze hem.

20 minuten later arriveerde er een verpleegster om de dood van Ruth te bevestigen. Ruthann herinnert zich het hartverscheurende moment:

“De verpleegster zei: ‘Ze is weg’ en ze stond op, draaide zich om en zei: ‘Lieve hemel, hij is weg.’”

“Het leek wel of hij van zijn plicht ontslagen was. Eenmaal hij om 10:25 hoorde dat mama dood verklaard was, werd hij om 10:26 dood verklaard. Ik geloof uit de grond van mijn hart dat hij zich aan haar vastklampte.”

Hoewel de familie rouwt om hun verlies, weten ze dat dit voorbestemd was. Dit koppel hield zovele jaren van elkaar dat ze het gewoon niet konden verdragen om van elkaar gescheiden te worden, ook niet in de dood.

Rust in vrede lieve Bob en Ruth. Dat jullie liefde eeuwig mag duren.

Medewerkster van kinderdagverblijf verbrandde 5 kinderen met lijm.

Tiener poseert voor een SELFIE. Wanneer ze haar rokje optilt om DIT geheim te onthullen? Dit gaat VIRAAL!