in

Ezel stort op straat ineen omdat hij veel te zwaar is beladen

Beelden van een ezel in Chili die op straat ineenzakt, hebben wereldwijd tot grote verontwaardiging gezorgd.

Dit gebeurde in Chili, maar vindt helaas ook plaats in andere delen van de wereld. Denk bijvoorbeeld in Europa aan de ezels in Sevilla die koetsen voortrekken, of de ezels op Santorini die toeristen dragen.

We gebruiken van oudsher dieren zoals ezels en paarden om goederen te vervoeren of op het land te werken. Echter, als we dit soort verhalen lezen, vragen we ons af waar deze dieren echt aan worden blootgesteld.

Dieren zijn niet op deze aarde om ons leven makkelijker te maken. Ze hebben net als mensen emoties en het is uiterst belangrijk om goed voor deze dieren te zorgen en ze niet te m*sbruiken.

  Wrede vrouw die de puppy van haar ex dood bakte in de oven, gaat vrijuit.

Voor veel personen is een ezel een onmisbare hulp en wordt als zodanig behandeld. Niet iedereen kan zich veroorloven om iets anders te doen.

Voor anderen is een ezel vooral een manier om snel geld te verdienen, ten koste van het welzijn van het dier.

In dit geval moest de arme ezel in Chili veel teveel koopwaar dragen, waardoor hij midden op straat ineenzakt.

  Helpers proberen het van de verdrinkingsdood te redden. Plotseling zwemt een man op het paard af!

Zijn eigenaar hield geen rekening met het enorme gewicht van de lading. Het dier viel plotseling op de grond en kon niet meer opstaan.

Volgens het Chileense Coorperativa gaven omstanders aan dat ze de arme ezel iedere dag overbelast zien langslopen. De lokale autoriteiten zijn op zoek naar de eigenaar van het dier.

Het is mensonterend hoe soms dieren worden behandeld. Onschuldige wezen worden iedere dag blootgesteld aan wreedheid en m*sbruik. Elke dag, uur, minuut, seconde is er één te veel! Deel dit bericht als je het ook hiermee een bent.

Duizenden muizen vallen te pletter in Friesland: wat is hier aan de hand?

“Ik ga op een dag met Laura trouwen!” verklaarde Matt in de peuterspeelzaal – nu zijn ze echt getrouwd