in

Explosie 20 verdiepingen hoog laat glazenwasser bengelen – camera’s leggen bloedstollende redding vast.

We weten allemaal dat clichés een belangrijke waarheid bevatten – dat is ook de reden waarom het clichés zijn. Daarom moesten we spontaan danken aan de oude zin “Het leven flitste aan zijn ogen voorbij” toen we over dit vreselijke incident in Atlanta in de VS op 18 mei lazen.

Het tafereel ontvouwde zich als iets uit in een film. Het begon aan de Icon Building in het financieel centrum van de stad.

Het 39 verdiepingen hoge gebouw is bedekt met glazen panelen, en je weet wie die schoon moet houden? Enkele dappere glazenwassers.

Lees ook  Britse onderzoekers vinden cel die kan helpen kanker te elimineren

Op een dag waren enkele glazenwassers aan het gebouw aan het werken toen het ondenkbare gebeurde. Hun lift begon te vallen.

Een video gemaakt vanuit een ander gebouw toonde dat de ondersteunende structuur op een zijde hing. Een van de werkers kon op een balkon springen.

Zonder enige waarschuwing schoof de lift weg. Vallende brokstukken vielen op een elektriciteitsleiding wat een enorme explosie veroorzaakte.

Lees ook  Deze foto laat zien waarom we altijd dankbaar moeten zijn voor onze brandweerlieden

Een getuige zei dat een van de brandende brokstukken zijn auto beschadigde. “De gloeiende as brak mijn voorruit, mijn achterruit en aan de achterkant zijn er ook nog enkele brandvlekken”, vertelde hij.

Een andere getuige zei: “De man op de lift bengelde over en weer, maar gelukkig had hij zijn veiligheidsharnas om.” De politie sloot de omgeving rond het gebouw snel af. Gelukkig waren beide glazenwassers veilig.

Bekijk de spectaculaire beelden hieronder!

Koppel gezegend met babyjongen, maar moeder is overstuur wanneer verpleegster niet wil dat ze zijn gezicht ziet.

Man rijdt 2 uur om naar 3-jarig vermist meisje te zoeken, vindt haar en brengt haar in veiligheid.