in

Experts verbluft: drieling corona-positief, ouders niet

MEXICO-STAD – Een pasgeboren drieling in Mexico is besmet met het coronavirus, maar de ouders niet. Een groep deskundigen is een onderzoek begonnen.

De gezondheidsautoriteiten proberen te begrijpen hoe de drieling werd besmet, hoewel geen van de ouders positief testte op het virus. Zij noemen de zaak ’ongekend’, melden internationale media waaronder The New York Times.

De drieling, een meisje en twee jongens, werd vier uur na de geboorte vorige week getest. Aanvankelijk werd gedacht dat de moeder positief was, en asymptomatisch (zonder zichtbaar ziektebeeld).

Lees ook  Peter R. de Vries: “Tim Hofman heeft gebroken kaak aan zichzelf te danken”

Experts
Maar zij noch de vader bleek besmet. „Beide ouders hebben negatief getest. Dat heeft onze speciale aandacht”, zei minister van Gezondheid Monica Rangel in de staat San Luis Potosi. „We hebben een speciale groep experts om advies gevraagd.”

In theorie is het mogelijk dat baby’s snel na geboorte worden besmet door bijvoorbeeld een zieke kraamzorgmedewerker. Maar hier wordt dat voorlopig uitgesloten.

Lees ook  Bekir uit motorclub gezet vanwege walgelijke reden

Longontsteking
Twee van de baby’s zijn in goede gezondheid en vertonen geen symptomen. De derde heeft longontsteking, maar verkeert in een stabiele toestand. De drieling blijft vooralsnog in het ziekenhuis.

’Het vriendinnetje (16) van mijn dochter chat met een 36-jarige man’

Chantal Janzen en Anna Nooshin laten bil vrij