in

Ex-vriendin van verdachte bioscoopmoorden: Hij stalkt me al jaren, altijd gek geweest

Ooit hadden ze het leuk, maar al snel werd hun korte relatie een nachtmerrie vanwege Ergüns ‘rare ideeën en agressiviteit’. De ex-vriendin van de man die twee schoonmakers zou hebben vermoord in een bioscoop in Groningen, vertelt één keer haar verhaal.

Ex-vriendin
Toen de politie in de gaten kreeg dat Ergün S. waarschijnlijk de moordenaar is van schoonmakers Gina en Marinus (55 en 56 jaar) in de Pathé in Groningen, werd de ex-vriendin van S. meteen door de politie naar een geheime plek gebracht. ,,Ik wist niet waarom. Ja, ik dacht wel dat het weer met hem te maken had, maar niemand zei toen tegen me dat hij achter die bioscoopmoorden zit. Ik was echt in shock toen ik dat hoorde, wat vreselijk voor die mensen en de nabestaanden.”

De 26-jarige ex-vriendin van Ergün wil niet met naam of voornaam genoemd worden. Ook wil ze niet dat bekend wordt waar ze woont of verblijft. Alleen dat het ergens in de provincie Groningen is. ,,Ik weet ook zeker dat hij in Groningen was voor mij. Dat is namelijk al vaker gebeurd. Ook wel eens in de omgeving waar ik was.”

Verborgen
Al jaren houdt ze zich verborgen voor de 33-jarige Ergün S., met wie ze tot zo’n vijf jaar geleden een relatie had en een dochtertje kreeg. Via Facebook leerde ze hem kennen. Ooit hadden ze het ‘echt leuk’. ,,Anders trek je natuurlijk niet bij iemand in.” Maar Ergün had altijd al last van psychoses. ,,Hij nam alleen nooit zijn medicijnen in, ja, als de hulpverlening langskwam, alleen dan. Hij is gek, hij is altijd al gevaarlijk geweest. En niet alleen als hij een psychose had, je kan niet vijf jaar een psychose hebben.”

Lees ook  Vader en dochter (4) uit Nederlands gezin komen om op Duitse snelweg

Ergün had vaak idiote gedachten, vertelt de ex. ,,Dan zei hij ineens over die radiozender, FunX, dat hij de naam bedacht had. En dat ze dat van hem gestolen hadden, dat soort dingen. En hij kon woedend worden als ik het dan niet met hem eens was. Ja, ik ben ook vaak door hem geslagen. Ik wilde dat hij zich liet behandelen, ik wilde gewoon een normaal leven. Maar hij kon ook maar niet van de softdrugs afblijven, dat maakte ook alles steeds erger.”

Zes weken na de bevalling van haar dochtertje, verliet ze Ergün. Eerst ging ze naar een adres niet heel ver van Rotterdam, waar haar moeder woont. ,,In de hoop dat als we niet samen zouden wonen, het dan beter zou gaan. Maar hij bleef dat rare gedrag vertonen en stond te pas en te onpas op de stoep. Toen heb ik besloten zo ver mogelijk weg te gaan.”

Idiote ideëen
De ex-vriendin verhuisde terug naar de provincie waar ze vandaan komt, Groningen. Aanvankelijk deed ze nog pogingen iets van een bezoekregeling toe te staan. ,,Ik wilde dat wel, in een veilige omgeving. Hij is tenslotte de vader van mijn dochtertje. Maar ik kreeg toch elke keer weer ruzie met hem omdat hij zulke idiote ideeën heeft.”

Lees ook  Auto ligt gekanteld in greppel, politie vindt lachgas en ballonnen

Op een gegeven moment werd alle contact verbroken. ,,Sindsdien stalkt hij me. Hij is woedend dat ik zijn dochter, zijn eer heb afgenomen. Zo ziet hij dat. Ik zal je besparen wat hij allemaal tegen me heeft gezegd wat hij me zal aandoen. Ik heb meerdere keren aangifte gedaan van stalking en bedreiging. Ik heb die appjes ook allemaal bewaard. Maar de politie zegt dan steeds dat het alleen maar teksten zijn, dat ze niet kunnen bewijzen dat hij echt achter me aanzit. Hij was een keer in de buurt, maar toen zei hij tegen de politie dat hij naar een feestje ging. Dat kan helemaal niet, want hij kent hier niemand, maar ze kunnen niet bewijzen dat het niet zo is. Wel heb ik, nadat hij was opgepakt in de buurt, een tijd met een noodknop rondgelopen. Maar dat dit dan nu gebeurt, gewoon uit pure frustratie van hem, of zo. Hij kent die mensen in de bioscoop helemaal niet. Het is echt zó vreselijk allemaal.”

Biologiestudent (22) pleegt uur vóór diploma-uitreiking zelfmoord, vriendin aangeklaagd

Eet geen zelfgeplukte paddenstoelen: al 28 mensen vergiftigd