in

Ex-juf kleuterschool geeft 5 redenen waarom ze ontslag nam – en doet veel stof opwaaien

Vandaag de dag komt het regelmatig voor dat mensen van baan veranderen. Echter, om een beroep achter te laten, komt heel wat meer bij kijken. Vaak heeft dit te maken met desillusies en teleurstellingen.

Dit overkwam de 34 -jarige Jessica Gantry. Ze nam ontslag als juf bij een kleuterschool. Omdat ze moe werd dat mensen dachten dat dit om het lage salaris was, schreef ze een emotionele post op Facebook waar ze haar beweegredenen uiteen deed. Geld had er niets mee te maken…

“Ik denk dat het makkelijker is voor mensen om te denken dat ik vertrok omdat het slecht betaalde. Het was makkelijker voor mijn voormalige HR directeur om te denken dat ik iets had gevonden waar ik meer passie voor had.”

“Laat me je vertellen waarom mensen met een enorme passie voor lesgeven, , het beroep verlaten alsof hun haar in brand staat.”

“1. Het oude excuus “ kinderen zijn veranderd”. Nee. Geen sprake van. Kinderen zijn kinderen. OUDERSCHAP is veranderd. DE MAATSCHAPPIJ is veranderd. Kinderen zijn slechts de onschuldige slachtoffers hiervan.”

“Ouders werken de gekste uren, geobsedeerd door hun apparaten, laten kinderen in onstabiele ouderschap / co ouderschap situaties, verschrikkelijke media invloeden… en wij gaan het excuus geven dat kinderen zijn veranderd?”

Lees ook  Jongen van 14 zingt een lied voor zijn overleden broer – na een paar seconden is het hele publiek in tranen

“2. Terwijl dit gaande is… is ons antwoord dat we ‘21ste eeuw’ scholen moeten zijn. 1 op 1 leerling en technologie. Oh. Oké.

Dus vergeet de basis van relaties bouwen en al doende leren. Kinderen begrijpen nu al geen sociale signalen en weten zich niet in groepsverband gedragen… laten we ze aan meer apparatuur blootstellen om dat het goed staat op onze website.”

“Tijdens een interview vroeg een afdeling me ‘Ben je technologisch ingesteld? Dat is belangrijk voor ons.’ Uhhh…

Ik hoor dat Bobo de chimpansee een techneutje is… Ik denk dat ik behoorlijk goed met kinderen om kan gaan.”

Jessica legt uit dat, omdat de technologische aanpak niet lijkt te werken, de oplossing meer trainingen voor leraren is. Wat alleen maar tijd vereist, wat ten koste van de kinderen gaat.

Een andere observatie die Jessica maakt, is dat de school een ‘klantenservice mentaliteit’ heeft aangenomen.

In plaats dat ouders verantwoordelijk worden gehouden, wordt van alles gedaan om ze tegemoet te komen. “Ouders vertelden me dat ik geen ‘nee’ tegen hun kind mocht zeggen.”

Alle frustraties werden Jessica te veel. “Mijn mentale en fysieke gezondheid waren in gevaar, iedere dag.”

“Wetende dat jouw kinderen meer nodig hebben en meer verdienen dat wat ze krijgen. In de ene vergadering na de andere zitten, smeken voor meer steun, om verteld te worden ‘er niet wakker van te liggen’…”

Lees ook  Donaties stromen binnen: ruim 100.000 euro opgehaald voor uitvaart Roos (19)

“Ik ben er eindelijk achter dat… je ze niet allemaal kunt redden. Je kan niet eens 21 helpen als je zelf niet gezond bent.”

“Ik heb besloten om met de 1 bij mij thuis te beginnen… en te werken om andere moeders te helpen om er voor hun kinderen thuis te zijn. Ik geloof echt dat het hier begint ❤.

Ik heb iets gevonden dat me een verschil laat maken in de thuisomgeving waar die 21 naar toe gaan.

Ik heb iets gevonden waarmee ik een verschil kan maken… wat mijn tank niet leeg laat, en me nutteloos voor anderen maakt.”

“Ik heb dan wel de klas verlaten, maar ik pleit nog steeds voor die kids. Het ziet er nu alleen anders uit ?”

Jessica kan online op veel steun rekenen. Hoewel dit zich in de VS afspeelt, zijn er zeker parallellen te trekken met ons land. Komt haar verhaal je bekend voor? Laat ons weten wat jij ervan vindt in de reacties op Facebook!

Dokter trekt levende teek uit oor van vrouw nadat ze geklaagd had over oorsuizen.

Rowena van Love Island had een relatie met deze profvoetballer