in

Esther praat meisje van spoor af bij Rhenen en deelt haar aangrijpende verhaal

Gisteren publiceerde Esther een post op Facebook van een ontmoeting die ze eerder op die dag had gehad. Ze zag een meisje alleen op het spoor lopen.

Esther Holierhoek Van Der Weerd deelde gisteren een verhaal op Facebook van een ontmoeting met een meisje die op de spoorwegovergang bij Rhenen liep.

Ze reed richting haar werk, met haar zoontjes van 2 en 3 en „een wondertje in mijn buik”. Vrolijk zingend waren ze op weg.

Toen ze nabij de spoorwegovergang bij Rhenen kwam, zag ze een meisje alleen in de regen op het spoor lopen.

„Een naar voorgevoel bekroop me en ineens werd dit gevoel bevestigt. Je sloeg af, niet een weg in, maar het spoor op.”, schreef Esther.

Direct zette de moeder haar auto in de berm en de alarmlichten aan. De kindjes vertelde ze dat mama iemand iets moest vragen, waarna ze de deuren vergrendelde.

„Ik trok een sprint richting het spoor en ik zag je lopen. Inmiddels al wel 50 meter verder. Ik versnelde mijn sprint en kwam parallel aan jou te lopen.”

Ze sprak het meisje aan, maar die reageerde niet. „Al mijn emoties kwamen samen en verwoorden zich in complete woede.

Ik heb naar je geschreeuwd, dat je moest stoppen, van het spoor moest komen, wat je mensen wel niet aan doet met deze actie en dat er zoveel goede hulp is tegenwoordig.”, schreef Esther in haar post.

Lees ook  Moeder gaat naar school van haar zoon om ervoor te zorgen dat hij zijn leraar nooit meer treitert

Een afschuwelijk gevoel bekroop de moeder, dat dit heel erg kon aflopen. Ze deed een laatste poging:

„In mijn laatste poging bij jou binnen te komen schreeuwde ik; “Ik ben zwanger en ik heb 2 kleine kinderen in mijn auto zitten, alsjeblieft stop en doe mij en jezelf dit niet aan!”
Het meisje stopte en keek haar aan. Haar blik zal altijd in Esthers geheugen gegrift staan, zo laat ze weten.

„Je stapte van het spoor af en ging ernaast op de grond zitten, je begon te schreeuwen dat je naar de hel ging, verdoemenis, God, verafschuwing.

Ook zei je heel veel dingen waarvan ik niets kon verstaan.”Esther wist dat er op elk moment een trein zou komen. Ze smeekte het meisje om van het spoor af te komen.

„Ineens leek je er weer even te zijn. Je begon ineens op een vrij rustige manier te vertellen dat niemand jou kon helpen, je ouders verdoemden jou, ze verdoemden je vriend en alles wat jij deed.

Wat heeft mijn leven dan nog voor zin? Is wat je me vroeg. Ik zei dat ik echt snapte dat het nu zo voelde voor jou, maar dat dit echt niet zo was. Je moest me geloven!”

Lees ook  Vrouw schrikt zich dood nadat haar appartement na 3 maanden lockdown is overgenomen door ‘gemuteerde patatten’

Uiteindelijk stond het meisje op, en vroeg Esther om haar met rust te laten en niet de politie te bellen. Daarna liep ze van het spoor af, waarna de moeder terug naar haar auto ging.

„Ik besloot terug te gaan naar mijn auto terwijl ik jou uit het oog verloor. Gelukkig zaten mijn jongens nog vrij vrolijk in de auto.

Uiteraard heb ik wel de politie gebeld en hebben zij met man en macht geprobeerd jou alsnog te vinden maar je was nergens te bekennen.”

Esther geeft aan dat ze hoopt dat het meisje naar huis is gegaan en eindigt haar post met de volgende woorden.

„Ik hoop meisje, dat je gewoon naar huis bent gegaan, lekker in je bed bent gaan liggen en hebt gedacht; “misschien had ze gelijk, misschien moet ik dit niet doen en moet ik hulp zoeken”.

Ik hoop het zo. Mocht je dit op wat voor manier lezen, laat je me dan weten hoe het met je gaat? Het leven is echt te mooi, ook al zal het soms met vallen en opstaan zijn.”

Mocht je in de knoop met jezelf zitten en / of willen praten over zelfdoding, of ken je iemand in deze situatie? Kijk dan voor hulp en advies op 113.nl of bel 0900-0113.

Verbrandde tiener voelt zich een monster – jaren later gaat hij naar een camping die zijn leven verandert

Billy legt uit waarom hij zijn ex-vrouw nog steeds bloemen stuurt – nu wordt hij door miljoenen geprezen