in

Esmee (16) doet gruwelijke vondst op strandje: ‘We waren allemaal overstuur’

Wat een gezellige barbecue met familie op een strandje in Kampen had moeten worden, eindigde in een lugubere vondst. De 16-jarige Esmee Anneese vond tussen het gras namelijk een dode hond zonder voorpoten. Hoe het dier aan zijn einde is gekomen, blijft vooralsnog een raadsel. En dit blijkt niet de eerste akelige ontdekking te zijn op deze plek.

Na een tochtje met de boot leggen Esmee Anneese en haar familie afgelopen zaterdag aan op een strandje bij de Eilandbrug in Kampen. Een plek waar je normaal gesproken niet met de auto, maar alleen per boot kunt komen. Bij aankomst ziet Esmee even verderop iets in de bosjes liggen. ,,Het leek op een dode vis, dus we lieten het maar gewoon liggen.”

Maar de nieuwsgierigheid bleek toch te groot. ,,Toen we daar later gingen barbecueën, ging ik toch maar even kijken.” Daar kwam Esmee erachter dat er inderdaad een dood dier lag, gewikkeld in een doek. ,,Maar dit was geen vissenhuid. Ik ging het uitgraven met een peddel om te kijken wat het was en toen ik het doek wegtrok, kwamen er allemaal hondenharen tevoorschijn.”

Lees ook  Heldhaftige hond doodgestoken door inbreker – emotioneel baasje zint op wraak.

Wij hebben direct de politie ingescha­keld gezien de aard van de melding
Carmen Silos, Dierenambulance

Geen voorpoten
De nare vondst bleek een dode hond te zijn, voor een groot deel bedekt met zand. Een Amerikaanse Stafford. Het dier was in slechte staat, zo bleek nadat de hond verder was uitgegraven. Het had geen voorpoten meer en enkele kale plekken op zijn vacht. ,,Waarschijnlijk door het rotten”, zegt Esmee, die na de vondst contact zocht met de Dierenambulance. ,,Het was heel erg schrikken. Iedereen was heel verbaasd, vooral omdat het er zo bij lag.”

Eigenaar
De Dierenambulance Kampen ondernam meteen actie. ,,Wij hebben direct de politie ingeschakeld gezien de aard van de melding”, zegt Carmen Silos van de Dierenbescherming. De politie Oost-Nederland bevestigt de vondst en is nog volop bezig met onderzoek om erachter te komen hoe de hond om het leven is gekomen en wie de eigenaar is.

,,Als er mensen zijn die meer weten over een hond die in het water terecht is gekomen, of een hond zoals een Stafford missen, dan horen we het graag”, zegt politiewoordvoerder Simen Klok. Een forensisch dierenarts voert het onderzoek uit. Het is onbekend hoelang dit nog gaat duren.

Lees ook  PUPPY BANG Door ANGST: Hou nog even vol maatje! We zijn snel bij je!

Het was heel erg schrikken. Iedereen was heel verbaasd, vooral omdat het er zo bij lag
Esmee Anneese

Andere dode hond
De vondst van de dode hond bij de Eilandbrug in Kampen blijkt niet de eerste nare ontdekking op deze plek te zijn. Esmee hoorde zaterdag van een agent ter plaatse dat hier een tijdje terug ook al een dode Stafford werd gevonden. ,,Het klopt dat er in die omgeving eerder ook een dode hond is gevonden. Er was toen geen aanleiding om verder onderzoek te doen, maar we nemen die zaak wel mee in het huidige onderzoek”, laat politiewoordvoerder Klok weten.

Esmee nam foto’s van het dode dier en plaatste ze diezelfde avond op Facebook, waar het bericht tientallen keren werd gedeeld. Van de barbecue met familie kwam volgens haar na de lugubere vondst overigens weinig meer terecht. ,,Iedereen is weggegaan, we waren allemaal overstuur.”

Tiener doodgestoken terwijl hij zijn 5-jarige zusje beschermde

Politie: ’Zorgen om vermiste Nijmeegse Amy (15)’