in

‘Eruit, eruit, brand!’, buurmannen redden jong gezin bij brand in Oss

OSS – “Eruit, eruit, brand!” Zo waarschuwde Theara (33) en een andere buurman zondagnacht een jong gezin in de straat. Hun auto stond in brand en de vlammen sloegen over naar hun huis.

In eerste instantie dacht Theara dat zijn eigen bus in brand stond, maar hij kwam er al snel achter dat het ging om de auto onder de carport van zijn overburen.

Toen ze zich realiseerden dat de bewoners, een gezin met twee jonge kinderen, nog binnen waren, aarzelden ze geen moment.

Theara en de buurman klommen over de schutting van het huis aan de Staringstraat, trapten een zijdeur in en begonnen zo hard mogelijk op de ramen te kloppen. Terwijl ze dus ook schreeuwden dat de bewoners naar buiten moesten komen.

Lees ook  Katja Schuurman laat met foto zien hoe goddelijk haar lichaam nog altijd is:

Het ging volgens Theara en zijn vriendin Rylana (27) allemaal heel snel zondagnacht. “Echt eng”, noemen ze het.

“Je wilt niet weten hoe snel de brand oversloeg naar de carport en het huis.” Theara en de buurman hebben nog geprobeerd de auto te blussen, maar dat had weinig zin.

‘Ze hebben niks kunnen meenemen’
Het stel dat aan de overkant woont, vindt het zo sneu voor het jonge gezin dat slachtoffer werd van de brand in de Staringstraat. “Ze hebben niks kunnen meenemen”, vertelt Rylana. “In badjas kwamen ze naar buiten.”

Zelf hebben ze Rylana en Theara ook twee kleine kinderen. Hun dochtertje van vier heeft alles meegekregen. Het meisje schrok wakker. “Zoiets verwacht je niet”, zegt Theara. Hij had eerder wel al een camera gekocht. Dit na de eerdere autobranden in Oss. “Je wilt toch goede beelden hebben, mocht er hier wat gebeuren”, zegt hij.

Lees ook  Wauw, Barbie deelt resultaat van het harde trainen en diëten:

‘Heftig, heel heftig’
Ook een buurmeisje zag de vlammen zondagnacht van de auto overslaan naar het huis van haar buren. Ze noemt het ‘heftig, heel heftig’.

“Je bent gewoon bang. Het kan zo overslaan.” Haar huis, direct naast dat van het getroffen gezin, heeft geen schade opgelopen.

Om vijf uur maandagochtend kon zij met haar gezin weer terug naar binnen. Ook daar stinkt het. Maar het ergste vindt ze het natuurlijk voor haar buren. “Ze hebben een meisje van een maand oud en een zoontje van twee”, vertelt ze.

13-jarige leerlinge valt leraar aan met mes omdat ze hekel heeft aan wiskunde.

BAM! Chateau Meiland keert terug met nieuwe serie afleveringen: