in

‘Ergste ver krachter ooit’ in Engeland veroordeeld voor 159 zedendelicten

“Een kwaadaardige seriever krachter”, zo noemde de Engelse rechter vandaag Reynhard Sinaga in haar oordeel.

Zij verklaarde de 36-jarige man schuldig aan het ver krachten van 48 mannen in het uitgaansleven in Manchester, en gaf hem een levenslange gevangenisstraf.

Volgens het Britse Openbaar Ministerie is dit de grootste ver kachtingszaak die Engeland ooit heeft gekend. De politie verdenkt hem van het s*ksueel mis bruiken van 195 mannen, in een periode van 2,5 jaar.

In vier verschillende rechtszaken is Sinaga schuldig bevonden aan 159 zedendelicten, waarvan 136 ver krachtingen.

Vandaag eindigde de voorlopig laatste zaak, waarin de rechter hem levenslang gaf waarvan hij minimaal 30 jaar moet uitzitten.

In een eerdere zaak werd hij ook al tot levenslang veroordeeld, waarvan hij minimaal 20 jaar moet uitzitten.

Lees ook  Deze schattige baby orang oetan lag 6 maanden vastgeketend met ketens om haar nekje…

Sluwe werkwijze
Sinaga kwam een aantal jaar geleden vanuit Indonesië naar Manchester om te studeren. Hij rondde verschillende studies af en werkte aan promotieonderzoek, maar ‘s nachts hield hij zich vooral bezig met het dr*geren en ver krachten van mannen.

De rechter noemde Sinaga een ‘gevaarlijk, diep gestoord en pervers individu zonder enige realiteitszin’ die nooit meer vrij rond zou mogen lopen.

Ze besprak daarbij de sluwe werkwijze, waarbij Sinaga mannen meelokte naar zijn huis en ze daar dr*geerde. Vaak ging het om jonge, heteros*ksuele mannen die stomdronken waren.

3.29 terabyte
Hij liep tegen de lamp toen een van zijn slachtoffers in 2017 wakker werd en de politie belde. Die vonden in zijn huis twee iPhones vol met video’s van de ver krachtingen van jonge mannen.

Lees ook  Vrouw valt uit raam rijdende auto op snelweg tijdens maken van Snapchat-video

In hun vervolgonderzoek vond de politie 3.29 terabyte aan extreem grafisch materiaal op verschillende apparaten in het huis van Sinaga.

Hij verdedigde zich nog door te zeggen dat de s*ks vrijwillig was, en dat de mannen alleen maar meededen aan een rollenspel, maar daar ging de rechter niet in mee.

Schaamte
Ook kwamen er veel slachtoffers aan het woord in de rechtszaal. Velen omschreven hoe de ver krachting hun carrières en persoonlijke levens verwoestte.

Veel slachtoffers schaamden zich, en durfden niemand erover te vertellen. “Ik ben nu op een punt in mijn leven waarop het niet erger kan worden. Mijn ergste nachtmerrie is werkelijkheid geworden”, zei een van hen.

’De buurvrouw moet gewoon van mijn man afblijven’

Man (63) zwaargewond nadat hij werd gespietst door stier: ‘Dit incident is voor ons de druppel’